Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks wil uitleg Borst over uitspraken in Reporter

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
GroenLinks


-

GroenLinks wil uitleg van minister Borst

28 december 2000

GroenLinks wil dat minister Borst in de Tweede Kamer uitleg geeft over haar uitspraken in het programma Reporter dat zij aftreedt als er niet meer geld komt voor de zorg.

De minister zegt vandaag in dit programma dat de Zalmnorm van tafel moet en dat zij meer geld wil voor de zorg. Zij dreigt met aftreden als dit er niet komt. GroenLinks is het inhoudelijk met de minister eens dat de Zalmnorm van tafel moet en er meer geld moet komen voor de zorg. 'Beter laat dan nooit' is hier echter van toepassing. Na jarenlang ingestemd te hebben met de Zalmnorm en te krappe budgetten voor publieke voorzieningen lijkt de minister zich nu hard op te gaan stellen. GroenLinks wil dat de minister in de kamer direkt na het reces - op dinsdag 16 januari - uitleg geeft over haar inzet in het kabinet en helder aangeeft waaraan de Kamer haar kan houden bij de beoordeling van de uitkomst van het kabinetsraad over de verdeling van de financiële meevallers.


-
Meer weten? E-mail (info@groenlinks.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie