Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbetering ondersteuning jonge startende bedrijven Limburg

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
-Submit
Verbetering ondersteuning jonge startende bedrijven

Om de ondersteuning van 'technostarters' - jonge bedrijven in de sectoren industrie, zakelijke dienstverlening en groothandel - te verbeteren komt er op initiatief van de Provincie Limburg één dienstverlenende stichting waarin alle betrokken instellingen in Limburg samenwerken (160101).

Die nieuwe stichting krijgt van GS een startkapitaal van f 500.000,- ( 227.000,-). De bedoeling is, om via deze unieke samenwerking het aantal 'technostarters' in Limburg te vergroten en de dienstverlening voor deze doelgroep te verbeteren. Instellingen die al langer technostarters ondersteunen, Syntens en Liof, gaan in de stichting samenwerken met de Limburgse kennisinstellingen op WO- en HBO-niveau: de Universiteit Maastricht, de Hogeschool Limburg en Fontys Hogescholen. Die instellingen vervullen een belangrijke rol bij het 'aanleveren' van pas afgestudeerden die een eigen bedrijf willen starten.

Voor de aanloopkosten van deze stichting (die voor de eerste twee jaar zijn geraamd op f 1 miljoen) hebben Gedeputeerde Staten een bijdrage van 50% beschikbaar gesteld. Voor de resterende f 500.000,- zal een beroep worden gedaan op een subsidieregeling waarmee het ministerie van Economische Zaken (EZ) binnenkort komt om de dienst-verlening aan deze categorie bedrijven te stroomlijnen en verbeteren. EZ vindt dat de ondersteuning aan technostarters momenteel te versnipperd is over een groot aantal organisaties en wil die verbeteren. Provincies hebben daarom de gelegenheid gekregen om voor hun eigen gebied een plan van aanpak te ontwikkelen om de samenwerking tussen partijen die werken voor de technostarters te verbeteren. De Provincie Limburg heeft dit probleem in het kader van de uitvoering van haar Regionaal Technologie Plan opgepakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bibi Simons.
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie