Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foster Parents Plan kampt met etnische spanningen in Nepal

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents Nederland

Bezoekadres

Van Boshuizenstraat 12

Amsterdam

CBF-Keur

Etnische spanningen in Nepal

KATHMANDU, januari 2001 De werkgebieden van Foster Parents Plan / PLAN International hebben te kampen met rellen tussen de oorspronkelijke bewoners van Nepal en Nepalezen van Indiase afkomst. Tevens worden enkele managers van de werkgebieden bedreigd door de Maoïstische fractie van de Nepalese Communistische Partij.

In het werkgebied Bara/ Rautahat zijn de gevechten tussen de verschillende etnische groepen verergerd. In het werkgebied lopen gemaskerde groepen rond die de bewoners bedreigen. Tevens is het kantoor van een van de partnerorganisaties van PLAN overvallen en zijn zes medewerkers mishandeld. Alle medewerkers zijn geëvacueerd. PLAN heeft besloten de activiteiten voor minimaal twee tot drie weken stop te zetten.

In de werkgebieden Banke en Bhojpur komt de ernstigste bedreiging van de Maoïstische fractie van de Nepalese Communistische Partij. Deze groepering streeft naar omverwerping van het democratische stelsel in Nepal en verzet zich tegen elke vorm van westerse invloed. Nadat de managers van beide werkgebieden niet ingingen op brieven van deze fractie met de eis om grote hoeveelheden geld, worden beide managers en hun families bedreigd. De uitvoering van de projecten ondervindt vooralsnog geen hinder van deze spanningen.

In het werkgebied Sunsari/Morang is de situatie nog redelijk stabiel. De etnische conflicten hebben geen invloed op dit gebied.

Wegens deze politiek-sociale spanningen is het voor Foster Parents niet mogelijk om Nepal te bezoeken.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie