Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Soest houdt Wijkavond de Eng

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Soest

Wijkavond de Eng 16 januari 2001
Alle wijkbewoners van de Eng zijn op dinsdagavond 16 januari 2001 van harte welkom in de Desmond Tutuschool, Molenstraat 8 te Soest. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 kunt u alvast binnenlopen voor een kopje koffie of thee. De Desmond Tutuschool staat aan de Molenstraat 8 te Soest.

Wat kunt u verwachten op deze avond
De Eng is een wijk waar de gemeente, woningcorporaties, politie, scholen, en Balans in 2001 het wijkbeheer vorm willen geven. Een van de redenen om dit te doen is omdat wij meer willen inspelen op vragen en wensen die u heeft ten aanzien van uw woonomgeving. Met wijkbeheer proberen wij samen met u en andere actieve bewoners problemen die in de wijk spelen op te lossen.

Wij geven op deze avond aan u informatie over het wijkbeheer en een wijkbeheerteam. Daarnaast maken wij samen met u een beeld van de wijk. Dat wil zeggen wat voor zaken in de wijk spreken u aan. Maar belangrijk is ook om van u te weten welke zaken u wilt verbeteren in uw woonomgeving. Dit gebeurt aan de hand van een aantal themas te weten:

Wonen (kwaliteit van de woningen, woonwensen) Woonomgeving (verlichting, afval, speeltoestellen, onderhoud groen)
Voorzieningen (winkels, onderwijs, welzijnswerk, sportaccomodaties, kerken)
Verkeer (snelheid)
Samenleven (gevoel van veiligheid, sociale contacten, overlast)

In vier kleinere groepen bent u in de gelegenheid om over deze onderwerpen te praten.

Wat gebeurt en met uw vragen en wensen
Wij geven op deze avond aan of de door u genoemde problemen en/of wensen op korte of lange termijn opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld: straatverlichting die kapot is repareert de gemeente op korte termijn. Wenst u een opknapbeurt van een speelplek of een verandering hiervan dan is dit niet van vandaag op morgen geregeld. Dit hangt ondermeer af van de bijdrage die bewoners zelf willen leveren (door bijvoorbeeld uit te zoeken hoe duur het een en ander is of na te gaan wie van de bewoners in de buurt achter het plan staat), de financiële ruimte die de gemeente heeft etc. Wij proberen daarom ook een groep bewoners enthousiast te krijgen die zich een keer in de twee maanden met dergelijke lange termijn problemen gaat bezig houden (het wijkbeheerteam).

Voor wie
Alle bewoners van de wijk de Eng. De grenzen van de Eng zijn de spoorlijn Baarn-Utrecht, Parklaan, Nieuweweg, Beukenlaan, Verlengde Talmalaan en Talmalaan. U ontvangt voor deze avond nog een persoonlijke uitnodiging in de eerste week van januari 2001.

Met wie
Op deze avond zijn aanwezig de heer K. Ruiter (wijkagent), R. Taal ( Achtgoed), mevrouw J. Dijkman (Balans), mevrouw L de Jong (SCW), de heer R. Balfers (Montessori school), mevrouw W. Frits (Desmond Tutuschool), de heer R. Mol (van der Huchtschool), mevrouw C. Eenhoorn ( gemeente Soest), de heer B. Krol (gemeente Soest), de heer H. Witte (gemeente Soest).

Meer informatie
Heeft u vragen over de wijkavond dan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Eenhoorn, wijkcoördinator gemeente Soest. Telefoonnummer 6093483. Faxnummer: 6093458. Emailadres: (eenhc@soest.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie