Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besloten vergaderingen van College Woerden gaan gewoon door

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Inwonersbelangen: College Woerden heeft in 'beslotenheid' haar eigen gemeentewet

Woerden, 15 januari 2001

Nog geen twee weken geleden heeft Inwonersbelangen via een brief aan het College en de Raad de cultuur van besloten vergaderen aan de orde gesteld. Tot op heden heeft zij daarop nog geen antwoord ontvangen. Wel geeft het College in de pers toe 'dat er in dit opzicht in het verleden inderdaad fouten zijn gemaakt'. Maar de stroom van uitgeschreven besloten vergaderingen gaat gewoon door, ondanks het feit dat de agendapunten er geen aanleiding toe geven. Inwonersbelangen vraagt zich in alle openheid af waar zij met al die beslotenheid in terecht is gekomen.

Het is met de openbaarheid van informatie in Woerden toch al triest gesteld. Enerzijds informeert het College de pers met informatie over onderwerpen waarvan de raadsleden nog niet op de hoogte zijn gebracht, anderzijds is de gemeente te beroerd om de pers de commissie- en raadsstukken te doen toekomen: 'die moet men maar op het gemeente-huis komen afhalen'.

De pers is een van de kanalen waarlangs de inwoners (de opdrachtgevers en klanten van het gemeentehuis) met de onderwerpen, plannen en besluiten op de hoogte kunnen worden gebracht. Het is geen wonder dat de inwoners weinig betrokkenheid voelen, geen geloof meer in het gemeentebestuur hebben en niet meer naar de stembus zijn gekomen. Inwonersbelangen gaat zich er hard voor maken dat daarin verbetering gaat komen.

Maandagavond was het weer raak. Inwonersbelangen heeft besloten niet aan de - niet volgens de wet - uitgeschreven besloten vergadering deel te nemen en heeft geëist dat de raadsleden op een volgens de gemeentewet voorgeschreven wijze opnieuw worden uitgenodigd. Inwonersbelangen vindt het een blamage dat raadsleden hebben moeten zweren/beloven dat zij volgens de wet zullen besturen en het College - dat dit ook heeft beloofd - zich daar zelf niet aan houdt.

Inwonersbelangen is groot tegenstander van dubbele agenda's, achter gesloten deuren vergaderen en achterkamertjes politiek.

Nadere informatie: H.A. van Assem, telefoon 0348-44.2898 (na 18.00 uur)

Website: www.vertaalnet.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie