Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

School moet definitieve schorsing leerling ongedaan maken

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank UtrechtSchool moet definitieve schorsing leerling ongedaan maken
Bron: Rechtbank Utrecht

Datum actualiteit: 16-01-2001

De stichting Stebo, een particuliere onderwijsinstelling, heeft een leerling definitief geschorst, nadat haar was gebleken dat (onder meer) deze leerling in de pauze een joint had gerookt. Niet is komen vast te staan dat de leerling feitelijk in de pauze een joint heeft gerookt. De leerling heeft tegenover de directeur slechts bekend dat hij een joint zou gaan roken. Derhalve staat niet vast dat de leerling daadwerkelijk onder de invloed was van verdovende middelen toen hij werd betrapt en derhalve evenmin dat de leerling het bepaalde in de studieovereenkomst heeft overtreden.
Niettemin is door het gedrag van de leerling wel een toestand geschapen die in zodanige mate strijdig is met de kenbare normen en waarden van de school, dat deze onder omstandigheden voor de school onvoldoende perspectief tot verdere samenwerking met de leerling kan opleveren. Echter niet valt in te zien waarom twee andere leerlingen vanwege het roken van dezelfde joint bestraft zijn met een tijdelijke schorsing en de onderhavige leerling met een definitieve schorsing. De school heeft niet aangetoond dat zij in redelijkheid tot dit onderscheid heeft kunnen komen. De aan de onderhavige leerling opgelegde straf wordt dan ook onevenredig zwaar geoordeeld. De school wordt dan ook bevolen de leerling toe te laten tot het onderwijs en de schorsing ongedaan te maken.
Deze uitspraak staat er niet aan in de weg dat de school aan de leerling een andere passende straf oplegt, zoals de straf die aan de andere twee leerlingen is opgelegd.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AA9454
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie