Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Masterclasses voor VWO-ers aan Economische Faculteit RUG

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

16 jan 2001

Nummer 006 16 januari 2001

TOP-HOOGLERAAR ONTMOET TOP-SCHOLIER

Masterclasses voor VWO-ers aan Economische Faculteit RUG

Op zes donderdagmiddagen in januari en februari 2001 organiseert de Faculteit der Economische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen een reeks masterclasses voor een selecte groep van de beste leerlingen uit de hoogste klassen van het VWO. Vijf top-docenten, onder wie prof. dr. J. de Haan, prof. dr. A. van Witteloostuijn en prof. dr. A.G.M. Steerneman, verzorgen op deze middagen workshops en colleges op het hoogste niveau. De faculteit biedt een variëteit aan interactieve colleges over actuele en essentiële economische vragen, zodat de scholieren alvast kennis kunnen maken met het scala aan vakgebieden in de economie. Op donderdag 18 januari aanstaande vindt de eerste masterclass plaats. Masterclasses voor VWO-ers aan Economische Faculteit RUG Honourstraject voor excellente studenten
Noot voor de pers

De masterclasses worden georganiseerd vanuit het Gamma-project, een samenwerkings-verband tussen de economische faculteit en de rechtenfaculteit van de RUG met een netwerk van acht scholengemeenschappen in Groningen, Friesland en Drenthe. In de Tweede Fase van het VWO moeten leerlingen zich actief oriënteren op hun vervolgopleiding. Deze extra geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen kunnen door deelname aan de masterclasses aan deze verplichting voldoen. Ook kunnen zij eventueel een werkstuk of opdracht baseren op een onderwerp van één van de masterclasses. Dit unieke initiatief is een goed voorbeeld van de nieuwe kansen die de Tweede Fase van het Studiehuis biedt voor samenwerking tussen voortgezet en universitair onderwijs.

Honourstraject voor excellente studenten

Deelnemers aan deze masterclasses die definitief voor de studie Economie kiezen, kunnen als zij buitengewoon goed blijven presteren na hun eindexamen instromen in het Honours-traject van de Faculteit der Economische Wetenschappen, een speciaal studieprogramma voor excellente studenten.

Noot voor de pers


* Voor meer informatie:

+ Annemiek Koning, Interne en Externe Communicatie van de Faculteit der Economische Wetenschappen (FEW), tel. (050)363 7185, e-mail: (A.J.Koning@eco.rug.nl) of
+ Martin van Geest en Geert Hoevers, Gamma-project FEW, tel. (050)363 3738, e-mail:. (M.J.van.Geest@eco.rug.nl) en (A.W.G.Hoevers@eco.rug.nl).

* De eerste masterclass vindt plaats op donderdag 18 januari van 14.00 uur tot ca. 16.00 uur en wel in kamer 105 van het WSN-gebouw, Zernikecomplex, Groningen. Na afloop is er gelegenheid voor de pers om deelnemers en organisatoren te interviewen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie