Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 16-01-2001 Persberichten district Maastricht
Dinsdag, 16 januari 2001 (H.P. 13.45 uur)

Maastricht, woninginbraak:
Maandagavond 15 januari 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Europalaan te Maastricht. De bewoonster die in de huiskamer aanwezig was hoorde omstreeks 21.00 uur op de eerste etage van haar woning een aantal klappen tegen een deur. Geschrokken begon de bewoonster te roepen dat zij de politie ging bellen waarop zij hoorde dat de inbreker de vlucht nam. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de inbreker via een zolderraampje de woning wist binnen te dringen. Om verder de woning binnen te komen moest hij een zolderdeur intrappen, hetgeen ook lukte. Geschrokken van de aanwezigheid van de bewoonster vluchtte hij via het balkon op de eerste etage verder uit de woning. De inbreker wist wel een aantal juwelen uit de woning mee te nemen. Een huisarts moest de bewoonster die hartpatiënt is medische hulp verlenen vanwege opnieuw hartklachten.
In de Waldeck Pyrmontstraat werd op dezelfde wijze kort voor de inbraak in de Europalaan getracht in een woning in te breken. Het inbreken lukte wel maar het forceren van de zolderdeur om verder de woning binnen te komen mislukte. De inbreker moest daarna op dezelfde wijze waarop hij binnen gekomen was ook weer de woning verlaten. De politie stelt een onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 35 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen 16 januari 2001 door de politie geverbaliseerd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Nadat de bemanning van een politieauto dinsdagmorgen omstreeks 02.25 uur een auto met hoge snelheid over de Dokter Bakstraat had zien rijden werd een onderzoek ingesteld. De bestuurder van de auto werd gecontroleerd waarbij bleek dat deze onder invloed gereden had. Een alcoholblaastest bevestigde dat. De automobilist uit Maastricht werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een promillage aangaf van 1 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur in zijn bezit.

Maastricht, woninginbraak:
Tijdens de afwezigheid van de bewoner heeft de voorbije week een inbraak plaats gevonden in een woning aan de Toustruwe te Maastricht. Het slot in de toegangsdeur bleek geforceerd te zijn en de woning werd geheel doorzocht. Voor zover bekend werden de televisie, een videorecorder, een stereo-installatie, diverse cds en videobanden ontvreemd.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden:
Een 47 jarige inwoonster van Maastricht is maandag 15 januari 2001 door de politie aangehouden wegens het plegen van een winkeldiefstal. De inwoonster van Maastricht werd maandagmiddag omstreeks 17.20 uur in een winkel gevestigd in het winkelcentrum de Brusselsepoort op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij nam in de winkel een aantal theedoeken weg met een waarde van ruim fl. 60,-. Nadat zij de winkel had verlaten werd zij aangesproken over de gepleegde diefstal. De gewaarschuwde politie nam haar mee naar het bureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij mag op korte termijn in het kader van snelrecht bij Justitie verantwoording afleggen. De winkeldievegge blijft ingesloten aan het politiebureau. Zij bleek noch twee openstaande boetes te moeten voldoen aan Justitie t.b.v. fl. 1000,- die zij niet kon betalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie