Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Simons introduceert Rotterdam Card

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BUREAU PETER SCHUITEN

Wethouder Simons introduceert Rotterdam Card

Op dinsdag 16 januari jl. heeft in het Natuurmuseum Rotterdam de introductie van de Rotterdam Card plaatsgevonden. Een vergroot exemplaar van de kaart is symbolisch overhandigd aan de heer H. Simons, wethouder Economische Zaken van de Gemeente Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst heeft Stichting Rotterdam Card een uitgebreide toelichting gegeven op de Card.
Met de Rotterdam Card krijgt de bezoeker voor één bedrag toegang tot vrijwel alle attracties en musea in de stad. Daarnaast geeft deze elektronische chipkaart korting in hotels van de Rotterdamse Hotelcombinatie en krijgt de klant 15% korting op een menu in diverse restaurants. Ook mag men onbeperkt reizen met het openbaar vervoer van de RET. De klant betaalt één keer een vast bedrag en kan vervolgens zijn portemonnaie in zijn zak laten. Hoeveel attracties of musea hij ook bezoekt. Een 24-uurs kaart kost fl. 49,50 en voor 72 uur betaalt men fl. 95,00. Met een paar bezoeken, een etentje of een hotelovernachting heeft de bezoeker zijn Rotterdam Card dus zo terugverdiend. Bij de kaart wordt een uitgebreide brochure meegeleverd met alle benodigde informatie.

Het concept in combinatie met de technologie maakt de Rotterdam Card uniek. Bij de entrees van de attracties en horeca staat een uitlees-apparaat. Wanneer de Card voor het eerst gescand wordt, wordt de chip in de Card geactiveerd. Tot dat de geldigheidsduur verstreken is, geeft het apparaat bij iedere entree groen licht en mag de bezoeker zonder te betalen naar binnen. Het systeem wordt al veel in Oostenrijk gebruikt, bijvoorbeeld als skipas, en blijkt vrijwel foutloos te werken. De Rotterdam Card is ook zeer geschikt voor de zakelijke bezoeker, die zijn verblijf in Rotterdam nog met een dagje of weekend wil verlengen. De Rotterdam Card zal vanaf dit voorjaar verkrijgbaar zijn bij een groot aantal verkooppunten in Nederland en ook in het buitenland.

Naast de Card wordt er een speciale Rotterdam Card Access Swatch uitgebracht. Dit horloge, met als afbeelding de skyline van Rotterdam, bevat een zelfde chip als die van de Rotterdam Card. Het horloge wordt door de apparatuur gescand en werkt verder hetzelfde. De bezoeker heeft niet alleen veel gemak van zijn horloge, maar heeft ook een mooi en origineel souvenir uit Rotterdam. De techniek van het horloge is universeel. Naarmate er meer horloges en digitale producten in omloop komen, worden deze onderling uitwisselbaar. Zo wordt het in praktijk mogelijk om een digitale Oostenrijkse skipas op de Rotterdam Card Acces Swatch te laden.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie