Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe bestuurders bij KLIQ en Centra Vakopleiding benoemd

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

www.minszw.nl

MINSZW: Minister Vermeend benoemt bestuurders

Nr. 2001/9
16 januari 2001

Minister Vermeend benoemt bestuurders bij KLIQ en Centra Vakopleiding

Minister Vermeend heeft twee bestuurders benoemd bij KLIQ en de Centra Vakopleiding, de heren Le Blanc en Metsemakers. Beide bedrijfsonderdelen zullen versneld worden verzelfstandigd als gevolg van de nieuwe organisatiestructuur voor de arbeidsbemiddeling en de sociale zekerheid (Structuur Uitvoering Werk en Inkomen). Minister Vermeend heeft de benoemingen bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Voor het reïntegratiebedrijf KLIQ is de heer L.J.C.M.(Bart) Le Blanc benoemd als bestuurder. De heer Le Blanc werkt nu als lid van het managementteam bij de bank Caisse des Dépôts et Consignations in Parijs. Daarvoor bekleedde hij van 1991 tot 1998 bestuursfuncties bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling. Tussen 1983 en 1991 was hij vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van F.van Lanschot bankiers. Begin jaren tachtig was hij Directeur-Generaal van de Rijksbegroting bij het ministerie van Financiën. Bij KLIQ gaat hij de privatisering van het bedrijf afronden en is hij verantwoordelijk voor het positioneren van KLIQ op de reïntegratiemarkt. De minister zal zo spoedig mogelijk een tweede bestuurder voor KLIQ benoemen.

Voor de Centra Vakopleiding zijn twee bestuurders benoemd. Naast de heer L.J.C.M. Le Blanc is dat de heer W.P. (Wim) Metsemakers, voorzitter van het College van Bestuur van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Eindhoven. Hij vervult hiernaast diverse bestuursfuncties in het beroepsonderwijs. Voordien was hij lange tijd directeur van de school voor beroepsbegeleidend onderwijs in Eindhoven.
De bestuurders zijn verantwoordelijk voor het goed positioneren van de Centra Vakopleiding op de reïntegratie- en scholingsmarkt.

De bestuurders zijn rechtstreeks verantwoording schuldig aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

16 jan 01 15:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie