Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuws en agenda Gemeentebibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht


www.utrecht.nl identificatie Help Zoeken in PIGU Naar begin van subsite

Java applet

Actueel

Kunstkrakers!
Per 1/1/01 gewijzigde openingstijden voor Kanaleneiland, Lombok en Oog in Al

"Mee-vertellen met Thé Tjong-Khing

TRANSarte exposeert in Centrale Bibliotheek

Euro in de bibliotheek

Telematicacentrum Bibliotheek Overvecht

Kennismaken met internetKunstkrakers in Gemeentebibliotheek!

De Gemeentebibliotheek organiseert vanaf 22 januari zowel een "Kunstkrakerstentoonstelling" als een "KunstkrakersUitmarkt" voor Jongeren. Zij levert hiermee een bijdrage aan het "Kunstkrakersweekend" dat plaatsvindt op 26, 27 en 28 januari in Amsterdam, Rotterdam, Den haag en Utrecht. Veel kunst- en cultuurinstellingen in Utrecht openen tijdens dit weekend hun deuren voor jongeren en geven kortingen op programma's en voorstellingen die speciaal op jongeren zijn afgestemd.

Tijdens de "KunstkrakersUitmarkt" van 22 januari tot en met 3 februari, kunnen jongeren het totale aanbod aan voorstellingen en programma's bekijken en liggen folders klaar om mee te nemen. De "KunstkrakersUitmarkt" is ingericht op "Het Plein", 1e verdieping.

Anoek Steketee en Eemke Koppelman ondersteunen het Kunstkrakersgeweld met een tentoonstelling, ook in de Centrale Bibliotheek van 22 januari tot en met 24 februari. De tentoonstelling bestaat uit portretfotografie en kostuums van de muziektheaterproductie voor & door jongeren "ORPHEUS" die in oktober j.l. in premiere ging bij Muziekcentrum Vredenburg.

Anoek Steketee (1974) studeerde af in 1999 in de richting fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en haar liefde voor theater ontstond tijdens het laatste jaar van haar opleiding, toen ze betrokken was bij een samenwerkingsproject met de theatergroep Hollandia. Momenteel werkt ze in binnen- en buitenland en heeft onder meer gewerkt voor de Toneelschuur, Theatergroep Amsterdam en het tijdschrift Theatermaker. De theaterfotografie van de productie "ORPHEUS" laat vooral veel close-ups van de acteurs zien.

Eemke Koppelman studeerde in 1990 af aan de afdeling Theatervormgeving van de HKU. Voor theater ontwierp zij diverse decors en kostuums onder meer voor de musical "Pip" van Stichting Amuze. Van deze Stichting gaat overigens 16 februari aanstaande de Musical "Fame" in premiere bij Parnassos met kostuums en decor van Eemke Koppelman. Voor film en televisie deed zij de art-direction van diverse kleine speelfilms en afstudeerproducties; was assistent art-direction bij het Nederlands Filmfestival, Als beeldend kunstenaar exposeerde zij onder andere bij Genootschap Kunstliefde en tijdens de Open Atelierroute in 1994,1997 en 2000 in Utrecht. Nu in de Gemeentebibliotheek de prachtige kostuums en ontwerptekeningen van en voor de productie "ORPHEUS".

Te zien in de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167 te Utrecht: "Kunstkrakersuitmarkt" van 22 januari t/m 3 februari plein 1e etage "Kunstkrakers-tentoonstelling" van 22 januari t/m 24 februari hal,1e en 2e etage voor inlichtingen: M.Hovens Medewerker tentoonstellingen 030-2861878 Anoek Steketee Eemke Koppelman 030-2319893Mee-vertellen met Thé Tjong-Khing

"Kleine Sofie en Lange Wapper" Els Pelgrom & The Tjong-Khing Tot en met 18 januari is er de tentoonstelling van illustrator Thé Tjong-Khing te zien op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek.

Thé Tjong-Khing is geen onbekende in illustratorland. In 1933 geboren in Indonesia kwam hij in 1956 naar Nederland en maakte zijn start bij Marten Toonder studio's. Omstreeks 1970 is hij begonnen met kinderboekillustraties en alras volgde prijzen en gouden penselen.

De illustrator aan het woord: "het leuke aan illustreren vind ik dat ik mee mag vertellen aan het verhaal; natuurlijk moet dan alles 'kloppen' met wat de schrijver schrijft. Het licht van de schemerlamp geeft een gelig schijnsel, de hond is wit met een zwarte vlek op z'n rug, de kast staat rechts etc. En als ik dan weet welke scene ik wil illustreren, begin ik te schetsen: de kast rechts, het hondje wit... etc. Als het af is is het niet meer dan een droge registratie: er moet leven in en in dat proces kan er van alles mis gaan want het kan bijv. zijn dat de compositie met de kast aan de linkerkant veel beter is of dat een bruine hond meer past bij de groene stoel; zo sluipen er allerlei fouten in de illustraties. Alles moet dus opnieuw."

Een greep uit het werk van Thé Tjong-Khing, met 'goede' en 'foute' illustraties is te zien tijdens openingsuren van de bibliotheek. voor inlichtingen: M.Hovens 030-2861878 Thé Tjong-KhingEuro in de bibliotheek

"Hoe zwaar wordt straks mijn portemonnee? Is mijn spaargeld niet minder waard in 2002? Hoe lang kan ik nog met guldens betalen?" Deze en andere veelgestelde vragen over de euro worden beantwoord door medewerkers van de Rabobank, die te gast zijn in de Centrale bibliotheek op 4, 11 en 18 januari. Van 15.00 - 17.00 uur en op 18 januari ook van 19.00 - 20.00 uur staan de deskundige medewerkers klaar op "het plein", eerste verdieping, om bezoekers te woord te staan. Ook delen zij brochures uit met achtergrondinformatie. De Gemeentebibliotheek besteedt in 2001 voortdurend aandacht aan de (introductie van de) euro. Het Euro-spreekuur maakt deel uit van deze Eurocampagne.

Tegelijkertijd is op "het plein" een grote Euro-TENT opgezet, een tentoonstelling met allerlei informatie over de euro in de vorm van brochures, "euro's", vlaggen en andere attributen. Het Nationaal Forum ter introductie van de euro heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze TENT. De TENT, die gaat reizen langs verschillende vestigingen is in de Centrale bibliotheek te bezichtigen van 2 tot en met 20 januari.

Tenslotte kan de bezoeker het hele jaar in de Centrale bibliotheek een kijkje nemen in de "EURO-winkel". In deze "winkel" staan allerlei dagelijkse artikelen opgesteld, geprijsd in zowel euro als gulden. voor inlichtingen: M.Hovens / C.Kamphof 030-2861878 C.Schouwenaar 030-2861800exposeert in Centrale Bibliotheek

Van 2 t/m 20 januari tonen een tiental cursisten van de TRANSarte trots hun werk van het afgelopen seizoen in de Centrale Bibliotheek.

Tekeningen, schilderijen, sieraden, linosneden en modelstudies in klei: de getoonde werken zijn heel divers, maar de makers hebben een ding gemeen: zij hebben het werk gemaakt bij een van de creatieve cursussen van Kunstuitleen TRANSarte. In het cursuscentrum van de Kunstuitleen TRANSarte -tussen de kunstwerken van de uitleencollectie- kan men algemeen tekenen en schilderen, edelsmeden, linosnijden en modelboetseren. De cursisten worden begeleid door professionele kunstenaars die in staat zijn het onderste uit de kan te halen bij hun cursisten. En dat is goed te zien op deze tentoonstelling. Waarom het werk zo divers is, heeft ook te maken met de opzet van de cursussen: de cursisten werken niet volgens een door de docent bepaald plan, maar bewandelen hun eigen weg. De docent beantwoordt hun vragen, geeft advies en denkt mee in het oplossen van problemen die de cursist tegenkomt.

Als u, misschien na het zien van de expositie, interesse heeft voor een van de cursussen, kunt u informatie aanvragen bij Kunstuitleen TRANSarte, Doelenstraat 36, 3512 XJ Utrecht. voor inlichtingen: M.Hovens 030-2861878 TRANSarte 030-2316010Telematicacentra

In het kader van de "Laagdrempelige Computervoorzieningen in Utrecht" zullen in verschillende vestigingen van de Gemeentebibliotheek telematicacentra komen.

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot de inrichting van laagdrempelige computervoorzieningen in vier Utrechtse wijken. Hier kan men leren omgaan met de computer en leren informatie zoeken op internet en in databanken. De voorzieningen zijn bedoeld voor alle burgers en met name voor kinderen van 4 tot 16 jaar die niet zelf thuis de beschikking hebben over een computer. Speciale maatregelen worden getroffen om in samenwerking met zelforganisaties te garanderen dat juist ook allochtone burgers van deze voorzieningen zullen profiteren.

In de wijken Overvecht, Zuilen, Hoograven en Kanaleneiland worden in de bibliotheken telematicacentra ingericht, waarvan die in Overvecht de eerste is. Het telematicacentrum bestaat uit 12 pc's met daarop toegang tot internet, raadpleegmogelijkheid voor digitale bestanden en mogelijkheden voor tekstverwerken, het maken van werkstukken etc.. Op termijn krijgen basisschoolleerlingen hier instructie terwijl er 's avonds voor volwassenen cursussen gegeven worden. Overdag zijn de computers voor iedereen beschikbaar om te internetten of informatie te zoeken. In deze wijken worden bovendien binnen afzienbare tijd in buurtcentra en jongerencentra op kleinere schaal computers geplaatst. Ook hier kan iedereen gebruik maken van internet, tekstverwerken etc. en kan aan kleine groepjes instructie gegeven worden.

In de bibliotheken worden volgend jaar ook nog Kids-corners ingericht. Dit zijn computerhoekjes voor kinderen tot acht jaar en hun ouders. Omdat deze kinderen nog niet (goed) kunnen lezen wordt de instructie aangeboden via de koptelefoon en door middel van pictogrammen. In de Kids-corner worden programma's aangeboden waarbij kinderen op speelse wijze leren omgaan met de computer en leren werken met ontwikkelingsgerichte en educatieve software.

De telematicacentra geven invulling aan de wens om iedere Utrechter vertrouwd te maken met- en toegang te bieden tot computers en nieuwe media. voor inlichtingen: afdeling Communicatie 030-2861878 mw. M.Hopma 030-2861876Kennismaken met internet

Wegens groot succes herhaalt de bibliotheek haar internetbijeenkomsten. In 2½ uur krijgt de deelnemer de beginselen van het werken met internet onder de knie. De cursus heeft een praktisch karakter. Na een korte inleiding gaan de deelnemers zelf aan de slag en leren zij te surfen op het wereldwijde net.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Centrale bibliotheek, Lombok, Lunetten en Zuilen. In 2001 heeft de Centrale bibliotheek de donderdagochtenden vastgelegd voor SENIOREN.
Ervaring is niet nodig. De bijeenkomst is juist bedoeld als kennismaking. Ook zonder dat u iets van de computer weet kunt u deelnemen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de bibliotheek van hun keuze. De kosten bedragen f20,- voor leden, f25,- voor niet-leden. U-pashouders ontvangen f10,- korting. Het cursusgeld dient direct bij inschrijving betaald te worden. De prijs is inclusief koffie/thee en een handleiding.

Nieuw is de mogelijkheid om extra te oefenen met de "muis" een kwartier voorafgaand aan de bijeenkomst. Bij uw inschrijving kunt u dat melden. Deze extra muistraining is gratis.
Waar en wanneer?

Lokatie Dag / Datum Tijd Centrale Bibliotheek, Oudegracht 167, Telefoon: 030-2861800 Maandagavond 5 feb / 5 mrt / 2 apr / 7 mei / 11 jun 19.00 - 21.30 uur Centrale Bibliotheek, Oudegracht 167, Telefoon: 030-2861800 Donderdagochtend (alleen voor SENIOREN)
1 feb / 1 mrt / 5 apr / 3 mei / 7 jun 9.30 - 12.00 uur Lombok Mondiaal, Kanaalstraat 199b, Telefoon: 030-2861950 Dinsdagochtend 13 mrt / 20 mrt / 27 mrt / 3 apr / 10 apr / 17 apr / 8 mei / 15 mei / 22 mei / 29 mei / 19 juni / 26 juni 9.30 - 12.00 uur Lombok Mondiaal, Kanaalstraat 199b, Telefoon: 030-2861950 Donderdagochtend 18 jan / 25 jan / 1 feb / 22 feb / 15 mrt / 22 mrt / 29 mrt / 5 apr / 12 apr / 26 apr / 17 mei / 31 mei / 7 juni / 21 juni / 28 juni 9.30 - 12.00 uur Lombok Mondiaal, Kanaalstraat 199b, Telefoon: 030-2861950 Donderdagavond 8 feb / 8 mrt / 19 apr / 10 mei / 14 juni 19.00 - 21.30 uur Bibliotheek Lunetten, Hondsrug 21 Telefoon: 030-2861925 Dinsdagochtend 6 mrt / 22 mei 9.30 - 12.00 uur Bibliotheek Lunetten, Hondsrug 21 Telefoon: 030-2861925 Dinsdagavond 6 feb / 3 apr / 12 juni 18.30 - 21.00 uur

voor inlichtingen: afdeling Communicatie 030-2861878laatste update: 16 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...