Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internet Telephony Magazine kent Alcatel prijs toe

Datum nieuwsfeit: 16-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Internet Telephony Magazine kent Alcatel prijs toe voor OmniPCX4400

Rijswijk ZH, 16 januari 2001 - Het Amerikaans tijdschrift Internet Telephony Magazine heeft onlangs de 'Product of the Year Award' uitgereikt aan Alcatel voor diens OmniPCX 4400. Deze prijs wordt verleend voor innovatieve producten en diensten, die bijdragen tot de groei van de internettelefonie-industrie. De OmnmiPCX4400 kreeg de prijs in de categorie 'LAN Telefonie' als de best geconcipieerde, en nu reeds verkrijgbare, server van de toekomst.

De redactie van Internet Telephony Magazine selecteerde de prijswinnaars van het 'Product van het Jaar' door bestudering van de door de industrie ingezonden producten, maar ook door productinformatie, verzameld in het afgelopen jaar, te beoordelen. De winnaarslijst toont daarmee de beste topproducten, of nieuwe versies van bestaande producten, die de toonaangevende bedrijven in deze sector in het kalenderjaar 2000 op de markt hebben gebracht. De Alcatel OmniPCX 4400 wordt samen met de andere winnende producten beschreven in de januari-editie van Internet Telephony Magazine.

OmniPCX 4400
De Alcatel OmniPCX 4400 is het meest geavanceerd, op IP-techniek gebaseerde, spraak-communicatiesysteem ter wereld. Het is gebaseerd op een client/server-architectuur onder UNIX en kan 50 tot 50.000 gebruikers met hun innovatieve 'Reflexes'-telefoontoestellen bedienen, biedt 99,999% betrouwbaarheid, nummerportabiliteit, unified messaging, een 'Voice-over-IP'-netwerk met beheer van de servicekwaliteit, een web-gebaseerd Contact Centre voor de gebruikers, en een allesomvattende netwerkbeheersomgeving. De OmniPCX 4400 biedt een vloeiende migratie van hedendaagse telefonie naar IP-telefonie, door zowel analoge en digitale aansluitingen alsook IP-aansluitingen te onder-steunen.

"Alcatel is er zeer trots op dat deze 'Product of the Year Award'-Award is toegekend aan de OmniPCX 4400", aldus Patrick Liot, president van Alcatel's e-Business Networking Division. "De OmniPCX 4400 betekent sinds de introductie in januari 2000 een omwenteling in de IP-telefoniemarkt, en Alcatel stelt de erkenning van dit feit door Internet Telephony Magazine zeer op prijs".

"De 'Internet Telephony Product of the Year Award' stelt ons in staat bijzondere producten uit een breed veld van de markt voor het voetlicht te brengen", aldus Rich Tehrani, TMC president en groepsuitgever. "Naarmate de industrie volwassener wordt, treffen we meer dan alleen producten en diensten op de markt aan en worden er complete oplossingen geboden. De prijzen, toegekend door de redactieleden van Internet Telephony Magazine en de technici van TMC Labs, zijn bedoeld om juist die bedrijven (zoals Alcatel met zijn OmniPCX 4400) erkenning te geven, die de ontwikkeling van een nieuwe generatie wereldomspannende telecommunicatie voortstuwen.

Over Alcatel

Alcatel bouwt de nieuwe generatie netwerken en biedt daarmee geïntegreerde 'end-to-end' voice- en data-oplossingen aan bestaande en nieuwe operators; evenals aan bedrijven en consumenten. Met een omzet van Euro 23 miljard (50 miljard gulden) in 1999 en 118.000 werknemers is Alcatel actief in ruim 130 landen. De Nederlandse vestiging in Rijswijk biedt werk aan ongeveer 950 mensen.

Einde persbericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie