Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Accommodatie Blanco te Emmen tijdelijk gesloten

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Accommodatie tijdelijk gesloten, 17 januari 2001

Veiligheidsmaatregelen nodig
Accommodatie jongerenvereniging Blanco tijdelijk gesloten

Jongerenvereniging Blanco en de gemeente Emmen hebben in onderling overleg besloten om het gebouw van deze vereniging tot en met vrijdagmiddag a.s. te sluiten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er mankementen aan het gebouw zijn die de veiligheid van de bezoekers in gevaar zouden kunnen brengen.

Vorige week heeft het bestuur van Blanco de gemeente Emmen, gevraagd om de elektrotechnische installatie in dit gemeentelijke gebouw te inspecteren. Uit deze inventarisatie bleek dat deze installatie niet aan de normen voldoet en dat er sterk getwijfeld wordt aan de brandveiligheid van het gebouw, waardoor er gevaar bestaat voor de in het gebouw aanwezige mensen. Naar aanleiding van de rapportage heeft de gemeente Emmen besloten om aanvullend onderzoek te doen. Daarom is uit voorzorg Blanco reeds gisteravond gesloten.

Het aanvullend onderzoek heeft vandaag, dinsdag 16 januari, plaatsgevonden. De brandweer heeft hierbij het volgende opgemerkt:
* De twee nooduitgangen op de begane grond moeten voorzien worden van een 'paniekbeslag'.

* De nooduitgangen zijn op dit moment niet vrij van obstakels, door de huidige opbouw van het podium.

* De nood- en transparantverlichting dient gerepareerd te worden.
* De buitendeur in de keuken moet op het moment dat Blanco in bedrijf is, van binnenuit geopend kunnen worden.
* De bovenverdieping (die maar sporadisch gebruikt wordt), moet opgeruimd worden. Op termijn dienen de materialen, waarmee de ruimte is afgetimmerd, vervangen te worden. Indien de ruimte slechts door enkele personen gebruikt wordt is de nooduitgangsvoorziening voldoende.

* Op de verdieping dient een blusser aanwezig te zijn.
* De verwarmingsinstallatie, bestaande uit gaskachels, dient geïnspecteerd te worden.

De gemeente Emmen en het bestuur van Blanco hebben besloten te proberen de geconstateerde gebreken zo spoedig mogelijk te verhelpen en de elektrotechnische installatie woensdag a.s. aan een nadere inspectie te onderwerpen.
Beide partijen doen hun uiterste best de benodigde maatregelen voor vrijdagavond te treffen, zodat Blanco het weekend weer open kan.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie