Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse Highway en Runner-up Awards uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Bright Alley ontvangt Highway Award; Q-go krijgt Runner-up Award

Tijdens het Telecongres in het Kurhaus te Scheveningen zijn de jaarlijkse Highway en Runner-up Awards uitgereikt. Bright Alley ontving de Highway Award, terwijl Q-go de Runner-up Award in ontvangst mocht nemen.

Bright Alley is de nieuwe naam voor het bedrijf NOB Interactive, dat zich beweegt op het snijvlak van facilitair bedrijf en content productiebedrijf. Het bedrijf produceert multimedia ten behoeve van televisie, internet en CD-ROM/DVD. De jury meent dat het bedrijf de prijs heeft verdiend op basis van twee aspecten:
"Het bedrijf heeft aan de multimedia sector richting gegeven inzake breedband met het Snelnet project, de investering in Finance TV en de samenwerking met Ericsson inzake UMTS. Het bedrijf geeft aan klaar te willen zijn voor het UMTS tijdperk.
Het bedrijf krijgt de prijs ook omdat het met de nieuwe naam aangeeft uit het NOB verhaal te willen stappen." De juryleden tekenen hierbij aan dat de uitverkiezing ook leidt tot 'noblesse oblige', m.a.w. er wordt van het bedrijf in het komende jaar veel verwacht.

Q-go heeft de Runner-up Award gewonnen. Het bedrijf, dat programma's ontwikkeld om te zoeken op basis van natuurlijke taal, werd door de deelnemers aan het Telecongres gezien als meest innovatief.

Nadere informatie:
Telecongres is het Nieuwjaarscongres georganiseerd door Telecombrief i.s.m. Broadcast Press, uitgever van Telecombrief en Broadcast Press

De Highway Award is een jaarlijkse onderscheiding die bestemd is voor een persoon, bedrijf of organisatie uit de ICT-sector in Nederland, die zich in het afgelopen jaar bijzoinder voor de branche heeft ingezet, of anderszins is opgevallen. Prestaties uit een eerder verlden kunnen meetellen, maar het afgelopen jaar is het criterium. Kandidaten dit jaar waren: OPTA, Monsterboard en Bright Alley. Eerder werd de Highway Award toegekend aan Gary Mesh van Versatel en A. Verbree van Cai Westland.

De Runner-up Award wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, bedrijf of organisatie uit de ICT-sector in Nederland, die nog maar net bezig is in de sector, met een onderscheiden activiteit. De Award is een aanmoediging.
Kabndidaten dit jaar waren: Q-go, e-Farma en het ministerie van Verkeer en waterstaat met het initiatief Kenniswijk.

Telecombrief is een veertiendaagse nieuwsbrief over telecom, media en internet. De nieuwsbrief, inclusief haar voorloper Media-Info, bestond vorig jaar niet minder dan twintig jaar.

Broadcast Press is de uitgever van Broadcast Magazine en Telecombrief, organisator van de business clubs, Broadcast Business Club en Highway 2066 en organisator van de Gouden Beelden. De uitgeverij is onderdeel van het uitgeefconcern Informa.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie