Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

I-Clip wint Gouden eVentureNow Award voor het beste e-idee

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ACCENTURE

I-Clip wint Gouden eVentureNow Award voor het beste e-idee


- persbericht -

Accenture, First Dutch, Fortis Bank en Libertel Vodafone bundelen krachten in e-initiatief:

I-Clip wint Gouden eVentureNow Award voor het beste e-idee

Amsterdam , 17 januari 2001 - Zojuist is door Accenture, First Dutch, Fortis Bank en Libertel Vodafone een Gouden en twee Zilveren eVentureNow Awards uitgereikt voor het beste e-idee. I-Clip heeft de felbegeerde Gouden eVentureNow Award gewonnen, fl. 200.000 aan topadvies in de vorm van Accenture consultancy uren en fl. 15.000 cash.

De winnaar
'I-Clip is een systeem dat geïntegreerd is met internet en het stelt mensen in staat om, zonder fototoestel of videocamera mee te nemen, jezelf vast te leggen in de omgeving waarin men zich bevindt', zegt de 29-jarige winnaar en oprichter Michiel Oudakker. Samen met zijn 22-jarige partner Hugo Messer hebben ze een makkelijke manier uitgevonden om jezelf te laten filmen of fotograferen tijdens bijvoorbeeld evenementen. Een clip herkent de strategisch geplaatste camera's en die zijn in staat om opnames te maken. Deze herinneringen zijn dan later te plaatsen in een (digitale) magazine of film. Michiel Oudakker: 'we creëren als het ware een brug tussen de werkelijke wereld en de internetwereld en bij de afnemers van ons product denken we bijvoorbeeld aan de recreatiebranche'. De jury heeft het realiteitsgehalte van de businessplannen sterk in de overweging meegenomen en daarom zal I-Clip met de juiste ondersteuning een succesvolle venture op kunnen zetten volgens jurylid Simon Bommeljé, directeur Fortis Commercial Finance NV.

Twee runners-up
Pay2Trade en Millidian hebben beide de Zilveren eVentureNow Award gewonnen, fl. 30.000 aan consultancy uren en fl. 5.000 cash. Pay2Trade richt zich op betalingsgaranties op internet met name voor het Midden en Klein Bedrijf en Millidian is gespecialiseerd in feedback mechanismen te gebruiken voor rankings en ratings op het internet.

Inhoud wedstrijd
eVentureNow is een competitie die een krachtige impuls wil geven aan startende e-business ondernemers. Een wedstrijd waarin beginnende ondernemende mensen support krijgen van gerenommeerde organisaties zoals Accenture, First Dutch, Fortis Bank en Libertel Vodafone. Het uitgewerkte e-idee kon tussen 28 augustus en 6 november 2000 in de vorm van een businessplan ingediend worden. De businessplannen zijn beoordeeld door de volgende juryleden: Ivo Heukensfeldt Jansen (Partner Communications & High Tech Accenture), Ronald Biemans (CFO legal First Dutch Corporate Finance), Simon Bommeljé (directeur Fortis Commercial Finance N.V.) en Max Coppoolse (directeur Special Projects Libertel Vodafone N.V.).

Verloop wedstrijd
In totaal waren er 80 inzendingen waarvan er 50 voldeden aan de ingangscriteria. Voor de finaledag van woensdag 17 januari waren 7 deelnemers uitgenodigd om hun case te presenteren. De 7 finalisten hebben zeer goede ideeën die degelijk zijn uitgewerkt op het gebied van marktomvang, groeiverwachting, business opportunity en waardepropositie. Daarnaast zijn businessmodel, concurrentievoordelen en toetredingsbarrières uiteraard van belang.

Over Accenture
Op 1 januari 2001 is de naam Andersen Consulting veranderd in Accenture. Accenture is een wereldwijd opererende consultancyconcern voor organisatieadvies en technische ondersteuning met een omzet van 8,9 miljard dollar. In 48 landen werken 70.000 medewerkers voor klanten in alle denkbare branches, waarvan 800 in Nederland. De diensten die het netwerk van Accenture verleent, lopen uiteen van het verschaffen van risicokapitaal en het lanceren van bedrijven tot diensten op het gebied van advisering, technische ondersteuning en samenwerkings-verbanden. Het internetadres is www.accenture.com.34)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie