Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-01-2001 3e persbericht 17 januari 2001

Berichten uit de regio

Verlichtingscontrole
Op woensdag is extra aandacht besteed aan de verlichting van fiets en bromfiets. s Morgens: Tussen 7.00 en 8.00 uur is gecontroleerd op de Geldropseweg in Eindhoven. Er zijn tien bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke verlichting. Op de Stokkelen in Eersel is tussen 7.30 en 8.10 uur gecontroleerd. Van de 150 gecontroleerde (brom)fietsers voerden er 26 geen goede verlichting. Zij gingen op de bon. s Avonds: In Helmond werd s avonds op de Heistraat, de Marktstraat en de Steenweg gecontroleerd. Vijf fietsers hadden geen voorlicht en 22 fietsers hadden geen voor- en achterlicht. Ze kregen een bekeuring. Op de Kruisstraat in Eindhoven is tussen 19.00 en 20.10 uur gecontroleerd. 38 fietsers gingen op de bon omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was. Op de Kastanjelaan in Eindhoven werden 9 fietsers en een bromfietser bekeurd vanwege de ondeugdelijke verlichting. Op het Trudoplein 4 fietsers en op de Hastelweg ook 4. Op het Fellenoordpad in Eindhoven zijn tussen 19.00 en 21.00 uur 17 fietsers op de bon gegaan. Bij een controle op de Komweg in Gemert kregen twee fietsers een bekeuring en op de Brabantlaan in Aarle Rixtel ook twee. In Deurne was op de Molenstraat een controlepunt. Naast 16 bonnen voor geen voor- en achterlicht en 4 voor geen achterlicht bij fietsers werden ook 5 automobilisten bekeurd omdat zij ten onrechte mistlampen voerden. Een van hen reed met mistlichten in combinatie met stadslichten. Hij vertelde dat hij die dag al voor de derde keer bekeurd was. Over hardleersheid gesproken.

Eindhoven: Controle op drugsoverlast
De politie van Eindhoven binnenstad heeft woensdagmiddag in de omgeving van de Deken van Somerenstraat gecontroleerd op drugsdealers en gebruikers. Er zijn de laatste tijd vanuit de omgeving klachten gekomen over het drugsgebruik op straat, in gangetjes en portieken. Op woensdagmiddag komen daklozen bij de Sociale Dienst aan de Deken van Somerenstraat hun uitkering halen. In de omgeving van de Sociale Dienst staan dan vaak handelaren om drugs aan te bieden. De drugs worden dan vaak meteen geconsumeerd, hetgeen overlast veroorzaakt. Er zijn acht personen naar het politiebureau gebracht. Het gaat om zeven mannen in de leeftijd van 23 tot 42 jaar oud en een vrouw van 28 jaar oud. Het gaat om gebruikers. Ze hadden een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich, voor eigen gebruik. Na verhoor konden ze het bureau verlaten. Een van hen werd verdacht van dealen maar dat kon niet bewezen worden.

Breugel: Agressieve honden
Twee loslopende honden hebben dinsdagavond rond 18.00 uur honden aangevallen. Rond 18.00 uur liet een 50-jarige man uit Breugel zijn hondje uit in de buurt van het Vestapad. Zijn hondje werd op een gegeven moment door twee grote loslopende honden, de man spreekt over Bergersenne honden, aangevallen. Zij hebben het hondje zodanig gebeten dat het later is overleden. Om 18.20 uur liep een 32-jarige vrouw uit Breugel met haar hond bij het Vestapad. Zij en haar hond werden aangevallen door twee honden, waarvan zij dacht dat het een St. Bernhard en een herder waren. Een van de honden beet in haar bil. De vrouw is naar de EHBO geweest en kreeg daar een tetanusinjectie. De politie is op zoek naar de eigenaar van deze honden.

Someren-Eind: 350 varkens omgekomen bij brand
Bij een binnenbrand in een varkensstal aan de Laarstraat zijn woensdagmiddag rond 16.30 uur 350 varkens door verstikking om het leven gekomen. De brand is ontstaan door laswerkzaamheden in de stal. Door de vonken van het lassen vatten de methaangassen in de mestput vlam. De eigenaren van de stal, die zelf aan het lassen waren, probeerden de brand te blussen maar dat lukte niet. Zij konden nog wel ongeveer honderd varkens in veiligheid brengen. De brand, die alleen in de stal woedde, is door de brandweer geblust.

Westerhoven: Vrouw gewond bij aanrijding
Een 25-jarige vrouw uit Bergeijk is woensdagmorgen om 8.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising N317 (Valkenswaard Eersel) Heuvel. De vrouw reed met haar auto vanuit de Heuvel de kruising op en gaf een 55-jarige man uit Biest-Houtakker die met een bestelauto over de N317 reed geen voorrang. De vrouw uit Bergeijk raakte in haar auto bekneld en de brandweer heeft haar bevrijd. Zij is met onbekende verwondingen naar het St. Josephziekenhuis gebracht.

Vessem: Vrouw ernstig gewond
Een 80-jarige vrouw uit het Duitse Dorsten is woensdag om 18.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stroomkesberg in Vessem. Zij zat in een personenauto die bestuurd werd door haar 84-jarige echtgenoot. Bij een bocht naar links reed deze rechtdoor de berm in. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is met ernstig beenletsel in het Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen. Haar man raakte licht gewond.

Valkenswaard: Meisje breekt enkel
Een 14-jarig meisje uit Valkenswaard is woensdag om 15.55 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Geenhovensedreef Pastoor Heerkensdreef. Zij reed vanuit de Geenhovensedreef met haar fiets de kruising op en verleende geen voorrang aan een personenauto die over de Pastoor Heerkensdreef reed. De auto werd bestuurd door een 28-jarige Valkenswaardse vrouw. Het meisje is met een gebroken enkel in het ziekenhuis opgenomen.

Waalre: Grapjassen houden politie bezig
In een café aan de Markt in Waalre zijn woensdag om 19.50 uur twee Waalrenaren van 21 en 22 jaar oud aangehouden. Even daarvoor was bij de meldkamer een melding binnen gekomen dat bij de Rabobank twee mannen waren gesignaleerd met bivakmutsen op. Een van hen zou een soort pistool achter de broeksband steken. Twee politieautos gingen ter plaatse. Na enige tijd ontdekten de politiemensen de twee mannen met de bivakmutsen in een café. De twee verdachten zijn aangehouden en gefouilleerd. Er werd geen wapen gevonden. In de bivakmutsen waren drie gaten voor ogen en neus geknipt. Zij hadden zich voor de grap vermomd om een vriend die op reis was geweest te verwelkomen. Daarna waren ze met de muts op naar het café gelopen, zich niet realiserend dat dit bedreigend was voor mensen die bij de bank gingen pinnen. De spijt kwam achteraf. Na verhoor konden ze naar huis (of het café)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie