Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie Commissie onderzoek cafébrand Volendam

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Woensdag installatie Commissie onderzoek cafébrand Volendam
Een persbericht bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding 15 januari 2001
Staatssecretaris Gijs de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) zal woensdag 17 januari de "commissie onderzoek cafébrand nieuwjaarsnacht 2001" installeren. Voorzitter van de commissie is H. Alders, Commissaris van de Koningin in Groningen en voorzitter van het Landelijk Beraad Rampenbestrijding. De leden zijn:


* Mevrouw A. van den Berg, tot voor kort (november) burgemeester van Bergen op Zoom;

* Prof. dr. H.J. ten Duis, hoogleraar traumatologie in het Academisch Ziekenhuis Groningen;

* Ir. A. Hoelen, oud-plaatsvervangend directeur-generaal Volkshuisvesting bij het ministerie van VROM;

* Ing. M.M. Belonje, tot voor kort (november) regionaal commandant van de brandweer Noord-Oost Noord-Brabant.

De commissie moet bevorderen dat de onderzoeken die de Inspectie Brandweerzorg en Rampenbestrijding, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Keuringsdienst van Waren naar de cafébrand uitvoeren, integraal en samenhangend zijn. Gebruikmakend van de onderzoeksresultaten van deze inspecties zal de commissie rapporteren over de toedracht en de afwikkeling van de brand. Daarbij zal de commissie ook kijken naar de mensen en middelen die beschikbaar waren voor de hulpverlening. De commissie zal ook haar advies geven bij de conclusies en aanbevelingen van de inspecties. De commissie kan ook aanvullend onderzoek entameren.
Verder zal de commissie een voorstel doen voor een onderzoek naar hoe gemeenten in Nederland omgaan met vergunningstelsels met het oog op brandveiligheid en de handhaving van het vergunningenbeleid. Als het kabinet dit onderzoeksvoorstel goedkeurt, is het niet uitgesloten dat dit onderzoek vervolgens onder de verantwoordelijkheid van de commissie-Alders wordt uitgevoerd.

Het is de bedoeling dat de commissie-Alders uiterlijk eind maart 2001 haar eindverslag aanbiedt aan staatssecretaris De Vries, die het vervolgens aan het kabinet zal voorleggen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie