Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing dr. David Pierce in All Ireland Festival, Utrecht

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

17 januari 2001

Studium Generale programma New Irish Writing

Lezing dr. David Pierce 20:0 uur

All Ireland Festival. The Arts of Ireland North & South.

Van eind januari tot 11 februari 2001 zal Utrecht in het teken staan van het All Ireland Festival. Het betreft een kunstenfestival, waarbij de moderne Ierse kunst centraal staat. De nadruk zal worden gelegd op kunst en kultuur van het hele eiland, dus zowel de Ierse republiek als Noord-Ierland. Verschillende Utrechtse instellingen zoals de Stadsschouwburg, Tivoli, Theater Kikker, Filmcentrum 't Hoogt en het Muziekcentrum Vredenburg, als ook de Universiteit Utrecht middels het Bureau Studium Generale, de vakgroep Engels van de Faculteit Letteren en de A.G. van Hamelstichting voor Keltische Studies leveren hun bijdrage aan dit festival, het één en ander onder auspiciën van de British Council en de Ierse Ambassade.

Het Bureau Studium Generale organiseert onder meer een lezingenserie over New Irish Writing. In dit programma zal aandacht worden besteed aan de naoorlogse Ierse (Engelstalige) literatuur. De vier belangwekkende, zowel gevestigde als opkomende Ierse schrijvers die zijn uitgenodigd, hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze de specifiek Ierse twintigste-eeuwse politieke en religieuze problematiek centraal gesteld hebben in hun werk. David Pierce, schrijver en hoofddocent English and Related Literature aan de University College Ripon and York St. John, zal de serie inleiden en plaatsen in de politiek culturele context van de twintigste eeuw.

Plaats: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht
De bijeenkomst is gratis en vrij toegankelijk

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie