Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht stad: Agent belaagd bij controle

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-01-2001

Agent wordt tijdens controle belaagd

UTRECHT Tijdens een bromfietscontrole op de Plantage zag de politie dinsdagavond in de Boorstraat een bromfietsbestuurder hard wegrijden. De motoragent zette de achtervolging in en kon de bestuurder op de Wolfstraat tot stoppen dwingen.

Op het moment dat de agent de jongens 15 en 16 jaar uit Utrecht- wilde aanhouden verschenen een aantal mensen uit de buurt die zich gelijk met de zaak begonnen te bemoeien. Plotseling werd de agent besprongen door twee meisjes -19 en 16 jaar uit Utrecht- die hem begonnen te slaan en schoppen.

De politie heeft uiteindelijk met diverse voertuigen de motorrijder geassisteerd en de twee jongens en meisjes aangehouden. Niemand raakte gewond bij de worsteling.

Shoarmabezorger van bromfiets beroofd

UTRECHT Dinsdagavond bracht een 32-jarige shoarmabezorger zijn bestelling naar een woning aan het Boerhaaveplein. Omstreeks half tien liep terug naar zijn bromfiets. Plotseling werd hij door twee onbekende mannen belaagd. Een verdachte zette een mes in zijn rug en eiste de sleutels van de bromfiets.

Onder bedreiging gaf de 32-jarige bezorger zijn bromfietssleutels af waarna de verdachten met de bromfiets verdwenen. De politie heeft nog enige tijd met het slachtoffer in de buurt rondgereden, maar niets aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, 0900 88 44.

Brand in studentencomplex

UTRECHT Op de Ina Boudier Bakkerlaan ontstond dinsdagavond een brand in een studentenwoning. De 21-jarige bewoonster had in haar woning een aantal waxinelichtjes branden. Vermoedelijk heeft tijdens het omkleden een van haar kledingstukken vlamgevat.

De brand greep snel om zich heen en breidde zich uit naar de bovengelegen woning. Gealarmeerde medebewoners probeerde de brand nog te blussen met emmers water en tuinslangen. Uiteindelijk moesten zij door de enorme rookontwikkeling de blusactiviteiten staken en had de inmiddels gearriveerde brandweer het vuur snel onder controle.

De 21-jarige bewoonster werd voor het inademen van rook overgebracht naar het ziekenhuis. Niemand raakte gewond. In totaal moesten 64 personen elders onderdak zoeken. De meesten werden opgevangen door medestudenten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie