Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Locomotion in Zoetermeer dient gewijzigd bouwplan in

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Locomotion dient gewijzigd bouwplan in

Discotheek Locomotion heeft een gewijzigd bouwplan ingediend. In tegenstelling tot het eerder ingediende bouwplan valt het huidige plan wel binnen het geldende bestemmingsplan. Hierdoor is de (zware) procedure ingevolge artikel 19 van de Wet Ruimtelijke Ordening (oud) niet langer nodig en kan de veel lichtere procedure van een vrijstellingsbepaling in het geldende bestemmingsplan worden gevolgd. Voor een bouwaanvraag die voldoet aan het bestemmingsplan en overige regelgeving moet de gemeente in principe bouwvergunning verlenen.

Tegen het voornemen van de gemeente om vrijstelling en bouwvergunning te verlenen voor het eerder ingediende bouwplan van Locomotion aan de Amerikaweg waren diverse bedenkingen ingediend. Dit bouwplan was op betrekkelijk kleine onderdelen in strijd met het bestemmingplan. Tijdens de hoorzitting op 14 september 2000 is meegedeeld dat voor een iets kleiner bouwplan volgens het geldende bestemmingsplan een bouwvergunning kan worden gegeven.

Vanwege de zekerheid van een bouwvergunning, waardoor zo snel mogelijk met de bouw kan worden begonnen, heeft de aanvrager van de bouwvergunning het bouwplan inmiddels aangepast. De oppervlakte is verkleind door de hal tussen het bestaande gebouw en het nieuwe gebouw te schrappen. Tevens is de hoogte verkleind door de lichtkoepel te laten vervallen. Hiermee blijft het nieuwe bouwplan binnen de kaders van het bestemmingsplan en kan bouwvergunning worden verleend met gebruikmaking van de vrijstellingsbepalingen die dit bestemmingsplan biedt.

Met het publiceren van de bouwaanvraag en het voornemen vrijstelling te verlenen in het Streekblad van 19 januari a.s. wordt het nieuwe bouwplan in procedure gebracht. Het ligt vervolgens gedurende een periode van vier weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen bedenkingen worden ingediend, met name tegen het voornemen om toepassing te geven aan de vrijstellingsbepaling van het geldende bestemmingsplan. De betreffende bewoners zijn hiervan per brief op de hoogte gebracht. Hierin is ook meegedeeld dat de procedure weliswaar is veranderd, maar dat dit niet betekent dat de bezwaren niet zorgvuldig worden behandeld. Formeel worden de bedenkingen, die tegen het eerdere bouwplan zijn ingediend, weliswaar niet verder in behandeling genomen, maar inhoudelijk worden ze wel behandeld door deze aan te merken als inspraakreactie op het voorontwerp bestemmingsplan Buytenwegh Noordwest, herziening 2000.
Gemeente Zoetermeer © January 2001

Last update: 17 January 2001 (10:16)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie