Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 17-01-2001
1ePersberichtwoensdag17januari2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte oplichting aangehouden
Dinsdagavond om 21.10 uur is in een horecagelegenheid aan de Willemstraat een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Bij binnenkomst nam de man een flesje frisdrank van een tafel. Direct daarop liep hij naar een personeelslid en vroeg zijn wisselgeld terug, terwijl hij niet voor de frisdrank betaald had. De gewaarschuwde politie bracht verdachte over naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Controle verlichting
Dinsdagavond tussen 19.45 en 20.30 uur is op de Boschdijk een verlichtingscontrole gehou-den. 23 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Eindhoven: Poging beroving
Dinsdagavond omstreeks 22.30 uur is op de Steijgerweg een 34-jarige vrouw uit Eindhoven slachtoffer geworden van poging beroving van haar geld. Zij stapte daar uit haar auto en zag vier jongens aankomen lopen. Een van hen sprak de vrouw aan en vroeg waar hij geld kon pinnen. Direct daarop haalde die jongen een vuurwapen te voorschijn en dreigde haar daar-mee. Hij vroeg haar geld. De vrouw begon hard te gillen, waarop de jongens snel weglie-pen.

Helmond: Diefstal uit woning
Dinsdagmiddag tussen 13.50 en 17.45 uur zijn uit een woning aan de Markt een video, een gitaar, een cd-walkman, persoonsbescheiden, cd s en sleutels weggenomen. Onbekend hoe men de woning binnenkwam.

Helmond: Inbraak in bedrijf
Dinsdagavond tussen 19.45 en 20.35 uur is ingebroken in een bedrijf aan de 1e Tussendijk. De voordeur is opengebroken. Onbekend of er iets uit het pand is weggenomen.

Asten: Inbraak in woning
Dinsdag tussen 14.30 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de 3e St. Jozefstraat. Het slot van de achterdeur is geforceerd. Uit de woning zijn sieraden verdwenen.

Tussen dinsdagavond 23.15 en woensdagmorgen 0.15 uur is ingebroken in een woning aan De Loo. Het slot van de garagedeur is geforceerd. Uit de woning wordt niets vermist.

Reusel: Alcohol
Woensdagmorgen omstreeks 2.50 uur is op de Turnhoutseweg een 40-jarige automobilist uit Kasterlee gecontroleerd. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Hij blies 1,15 promille. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole dinsdagavond op de Dorpsstraat zijn 5 automobilisten bekeurd. 4x voor het niet dragen van de autogordel en
1x geen APK.


Waalre: Aanhouding verdachte
Woensdagmorgen om 1.30 uur is op de Vincent Cleerdinlaan een 28-jarige man uit Nuenen aangehouden. Een getuige zag op de Bakkerstraat te Valkenswaard dat twee mannen poogden een ruit van een winkel in te slaan. Kort daarna zag hij dat de mannen wegreden in een personenauto. Hij waarschuwde de politie die het voertuig over de Eindhovenseweg zag rijden. In de auto zat alleen de bestuurder. Na het geven van een stopteken stopte de bestuurder. De agenten stapten uit en liepen naar de auto. Direct daarop gaf de Nuenenaar vol gas en reed snel weg over de Raadhuisstraat. Na een korte achtervolging kon de Nuenenaar worden aangehouden. De auto bleek gestolen te zijn. Bij de inbraakpoging is een ruit van de winkel vernield. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Maarheeze: Inbraak in winkel
Tussen dinsdagmiddag 13.00 en woensdagmorgen 4.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Smits van Oyenlaan. De winkeldeur is opengebroken. Uit het pand is een geldkistje, een kassalade en geld gestolen.

Eersel: Controle verlichting
Woensdagmorgen tussen 7.30 en 8.10 uur is op de Stokkelen een verlichtingscontrole ge-houden. 150 fietsers zijn gecontroleerd. 26 kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Someren: Verdachten aangehouden
Dinsdagavond om 18.25 uur zijn op de Verdonckstraat drie mannen, 28, 33 en 34 jaar, uit Polen aangehouden. Een getuige zag dat zij daar koffie en cacao wegnamen uit een pal-letcontainer. De gewaarschuwde politie trof de mannen aan. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten in het politiebureau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie