Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeenteberichten Groningen: een miljoen rijkssubsidie

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Rijkssubsidie van 1 miljoen
Grote veranderingen Stationsgebied
Aanleg spoorbrug : verkeershinder
Rijkssubsidie van 1 miljoen
11 januari 2001
De gemeente Groningen heeft f 1 miljoen gekregen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het geld is bestemd voor het regionaal project VMBO-bedrijfsleven. Dit project stimuleert de verdere invoering van het Voortgezet Middelbaar Beroeps Onderwijs (VMBO). Concrete activiteiten van het project: het opzetten van een imagocampagne VMBO, meer mogelijkheden bieden voor stages en verbeteren van de samenwerking tussen VMBO-scholen, middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

12 januari 2001
Groningen zich uitspreken over de vraag 'Bent u voor of tegen het plan Nieuwe Noordzijde Grote Markt?'.
Grote veranderingen Stationsgebied
16 januari 2001
Het stationsgebied krijgt een nieuw voorplein en een Noord-Zuid verbinding. De Noord-Zuid verbinding is een verbinding over het spoor voor voetgangers en fietsers in het verlengde van de museumbrug. Verder komt er een nieuw voorplein. Dit is nodig omdat er geen duidelijke route van de museumbrug naar het station bestaat en dat zorgt voor een onveilige verkeerssituatie. Bovendien wil het college de uitstraling van het plein verbeteren. Het nieuwe voorplein moet in 2003 klaar zijn.
De stedenbouwkundige Kees Christiaanse heeft een plan gemaakt waarin deze veranderingen aan bod komen. Het ontwerp van Christiaanse biedt verder zowel ruimte voor een magneetzweefbaan of een 'gewone' hoge snelheidslijn als voor een stadstram en lightrailverbindingen. Het college gaat het komende half jaar de plannen verder uitwerken.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 17 januari 2001.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie