Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wedstrijdverslag Nederlandse Powerliftingbond

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Aan : nieuwsmedia/sportredacties
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : resultaten 7e Open Noord-Hollandse bankdrukwedstrijd te Noord-Scharwoude

De eerste van het jaar 2001 en er zullen vele kilo's volgen.

Het nieuwe jaar is amper begonnen, de appelflappen en oliebollen zijn net verteerd of de eerste wedstrijd stond al weer voor de deur, afgelopen zondag 14 januari, werden door de K.S.V. Spartacus in Noord-Scharwoude de 7e Open Noord-Hollandse bankdrukkampioenschappen gehouden.

Een groot aantal deelnemers wist de sportschool van Spartacus te vinden en lieten, zo vroeg in het jaar, al weer zien dat de vorm aanwezig was, in de ochtend was het de beurt aan de dames, de gehandicapten en de lichtere heren (tot en met de 82,5 kg.)., de middagsessie was gereserveerd voor de heren vanaf de 90 kg. tot en met de 125+ klasse.
Bij de dames was duidelijk de sterkste, Yvonne van der Stoep, in de klasse tot 67,5 kg. drukte zijn een respectabele beurt van 102,5 kg. zonder hiervoor te hebben kunnen trainen in verband met een vakantie. Goed is het om te zien dat er bij de dames van Nederland weer veel nieuwe gezichten het plankier betreden, In de klasse tot 52 kg. wist nieuweling Miranda Engwerda de titel te behalen met een gewicht van 52,5 kg. op de voet gevolgd door Mariska Dassen, die na de geboorte van haar zoontje, de powerliftsport weer heeft opgepakt. De bekende namen bij de dames, zoals Marleen Houg, Tonia Strik en Dorien Speldenbrink waren alle aanwezig op deze wedstrijd en lieten een spannende strijd zien in hun verschillende klasse. Na de dames, was het de beurt aan de gehandicapten en zonder de anderen in een minder daglicht te zetten was de prestatie van Boman Hommes zeer uitzonderlijk te noemen, tijdens de weging bracht hij een lichaamsgewicht van 43,4 kg. op de schaal en wist in de wedstrijd een totaal van 107,5 kg. te drukken, goed voor de eerste plaats. Bij de lichte heren waren ook een aantal nieuwelingen te zien, waaronder de broertjes Asrian, uitkomend voor de vereniging Atlas Nijmegen, waarvan in het bijzonder Askat Asrian in de klasse tot 82,5 kg. een mooie beurt van 147,5 kg. aan het talrijke publiek liet zien, in de toekomst mogen we wellicht meer van deze jongeman verwachten. Na de pauze was het de beurt aan de "zware"jongens, in de klasse tot 90 kg. ging de strijd tussen Co Fidelis en Josanty van Rijsoort, de strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van de eerstgenoemde, die met een beurt van 170 kg. het goud binnenhaalde.
De klasse tot 100 kg. was zwaar bezet, 8 mannen gingen de strijd aan met als kanshebbers vooraf, Marcel van Nugteren, Albert Gerrits, Gatze Wouda, maar als gevaarlijke outsider Frenklin Winters en Orzon Harms, direct na de eerste beurt tekende de koplopers zich ook direct af, behalve Albert Gerrits, een foute beurt bij de eerste ronde gaf hem even het nakijken, in de tweede ronde overkomt hem dit weer en zijn tegenstanders lopen uit, de koppositie wordt ingenomen door Marcel, gevolgd door Frenklin en op de derde plaats Gatze. Het spreekwoord luidt niet voor niets, wie wat bewaart heeft wat over, of wie het laatst lacht, lacht het best, want in de derde en laatste ronde weet Albert Gerrits toch zijn openingsbeurt te drukken en neemt hij fier de leiding met 210 kg. en staat deze niet meer af, op 5 kg. volgt Marcel van Nugteren op de tweede plaats, en als derde eindigt Frenklin Winters. Is de klasse tot 100 kg. spannend en druk bezet, in de 110 kg. klasse doen er nog meer mee, maar al gauw blijkt de top drie ongenaakbaar, op de derde plaats eindigt Djindra Badal met een gewicht van 195 kg., de zilveren medaille is voor M.Toerse met een totaal van 200 kg., de eerste plaats gaat naar Dave van Veen die met 215 kg. laat zien dat hij nog altijd tot de top van Nederland behoort. De afsluiting van de dag is voor de heren tot 125 kg., een tweetal deelnemers, ten eerste Fred Anneese en ten tweede Frenzel Kastaneer, en alle twee leveren een topprestatie, Fred met een evenaring van het Europees bankdrukrecord voor Masters II (leeftijdsgroep boven de 50 jaar) met een bank van 187,5 kg. en Frenzel die met een ogenschijnlijk gemak 250 kg. weet te bankdrukken. Aan het eind van de dag worden, onder het toeziend oog van de Nederlandse bondscoaches, de prijzen uitgereikt aan de atleten, een goed georganiseerd toernooi met een aantal bijzondere prestaties, het zit wel goed in Nederland met het powerliften.

C.M.Damen telefax 071-5612222 PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond mobiel 0651-144058 Nicolaas Maeskade 18 e.mail (obelix1@planet.nl) 2251 XV Voorschoten
telefoon 071-5610946

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie