Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer keuze met koopsubsidie gemeente Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Meer keuze met koopsubsidie

Een eigen huis voor mensen met weinig geld

Niet iedereen kan zomaar kiezen tussen het huren of het kopen van een huis. Mensen met lage inkomens zijn meestal aangewezen op een huurhuis, maar hier komt verandering in. De overheid wil de lagere inkomensgroepen meer keuzevrijheid geven. Met koopsubsidie kunnen ook zij een huis kopen, bijvoorbeeld het huis dat zij nu huren. De koopsubsidie gaat op 1 januari 2001 van start.

Wat is koopsubsidie?
Ontvangt u huursubsidie? Of komt u gezien uw inkomen daarvoor in aanmerking? En heeft u een koophuis op het oog dat in uw prijsklasse valt? Wie weet wordt het voor u mogelijk dat huis te kopen. Een eigen huis kan ook binnen uw bereik komen met koopsubsidie. Koopsubsidie geeft u een financieel steuntje in de rug. Een subsidiebedrag helpt u de hypotheek af te lossen. Koopsubsidie is vergelijkbaar met huursubsidie: maandelijks ontvangt de eigenaar-bewoner van het huis koopsubsidie. De koopsubsidie bedraagt maximaal 328 gulden per maand, belastingvrij. Wanneer u bij de koop overdrachtsbelasting betaalt, dan ontvangt u ook een toeslag bovenop deze 328 gulden.

Hypotheek en spaargeld
Of en hoeveel subsidie u ontvangt, hangt vooral af van uw inkomen en de hypotheek die u afsluit. Uw inkomen en de hypotheek mogen niet te hoog zijn:

- De grenzen aan het inkomen komen overeen met die van de huursubsidie;

- De grens aan de hypotheek is 207.800 gulden.
Deze regeling is bedoeld voor mensen met lage inkomens en voor de goedkopere koopwoningen. Het is echter mogelijk dat woningcorporaties hun woningen met een korting tot 30 % aan de eigen huurders verkopen. Bovendien mag u spaargeld gebruiken bij de koop van een woning.

Een huis kopen is wellicht de belangrijkste financiële beslissing die u in uw leven neemt. U gaat daarbij niet over één nacht ijs. Laat u daarom goed informeren over alle voors en tegens en over uw mogelijkheden. Een financieel adviseur, bijvoorbeeld uw bank, kan u daarbij helpen. De financier rekent voor u uit of u in aanmerking komt voor koopsubsidie en wat het maandelijkse bedrag is.

Kopen en huren hebben beide voor- en nadelen. De belangrijkste voordelen van het kopen met koopsubsidie zijn:
- U verwerft eigen bezit met subsidie van de overheid;
- Kopen is op den duur voordeliger dan huren omdat de woonlasten voor een langere periode gelijk blijven, terwijl de huur jaarlijks wordt verhoogd;

- U bent baas in eigen huis.

Natuurlijk zijn er ook nadelen:

- U neemt een groot financieel risico;

- U bent als huiseigenaar zelf verantwoordelijk voor het groot onderhoud.

Wilt u meer informatie over koopsubsidie en alle voorwaarden? Lees dan de folder Een huis kopen? Meer mogelijk met koopsubsidie bij postkantoor of bibliotheek. U kunt de folder ook bestellen bij het Distributiecentrum VROM 0800 - 8052 ( 0,40 per minuut).

Heeft u toegang tot het internet? Kijk dan voor informatie op www.koopsubsidie.nl. Op deze site kunt u ook zelf uitrekenen of u in aanmerking komt voor koopsubsidie, en zo ja, voor welk bedrag. En verder vindt u er de antwoorden op de meest gestelde vragen over koopsubsidie. Voor vragen kunt u ook bellen naar de helpdesk koopsubsidie, telefoon 0800- koopsubsidie / 0800 - 5667782.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie