Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhoud bomenbestand gemeente Ede

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Gemeente onderhoud bomenbestand

De afdeling Beheer van de gemeente Ede heeft ruim 50.000 bomen in beheer. De gemeente wil dit bomenbestand gezond houden en besteedt daarom veel aandacht en zorg aan deze bomen.
Ook aan het aspect veiligheid wordt veel aandacht besteed. Voor een gezond en veilig bomenbestand is het soms noodzakelijk bomen te vellen en nieuwe bomen te planten. Ook dit plantseizoen zullen weer een aantal bomen langs een aantal straten vervangen worden.

De werkzaamheden passen binnen het bomenbeleidsplan van de gemeente. In de meeste gevallen gaat het om het verwijderen van boomsoorten, die minder geschikt zijn als wegbeplanting, omdat ze te groot worden, schade aanrichten aan trottoirs en/of wegdek of gevoelig zijn voor bepaalde ziekten en plagen.

Vervangen en/of verwijderen
In Ede zullen in de volgende straten bomen vervangen en/of verwijderd worden: Liebeek (volgende fase), Grootveld (volgende fase), de Proosdijweg/Weerdestein (de slechte meidoorntjes), Loevestein (het gedeelte ter hoogte van RVS, waar de bomen onder de bomen van RVS staan), Levendaal/ Durendaal, Sterkenburg, Spinderweg, Hoorn, Van Borsellelaan en de Burg. Creutzlaan. De elzen aan de Pollenstein en de Cloeckendaal zullen om de andere gerooid worden, omdat deze bomen te dicht op elkaar staan en daardoor veel overlast opleveren. In Lunteren betreft het de Veenweg (de eiken, die veel schade veroorzaken), terwijl de elzen aan de Veenweg om de andere gedund zullen worden. Ook zal dit jaar de laatste fase van de vervanging van de haagbeuken op de begraafplaats uitgevoerd worden. In Bennekom betreft het de Marienhoven, de Breehoven en de Haldereng. Voor de aanleg van de stadsverwarming in Kernhem zal een zijde van de Schaapsweg ook vervangen worden. Deze keus is gemaakt, omdat de ze bomen momenteel al vrij veel overlast geven en al in de planning zitten over enkele jaren te vervangen. In totaal betreft het ± 390 bomen.
Op een enkele plaats zullen geen bomen terugkomen, omdat hier voldoende bomen staan. De bewoners zullen voordat de werkzaamheden beginnen middels een brief op de hoogte gebracht worden van de uit te voeren werkzaamheden.

Incidenteel
Naast voornoemde wegen zullen hier en daar incidenteel bomen gerooid en/of vervangen worden. Deze bomen zijn tijdens de gehouden boomcontrole gevaarlijk of slecht gebleken.
De uitvoering zal in februari beginnen, maar als het gaat vriezen kan het later in het seizoen worden. Dan moet ook eerst de vorst uit de grond zijn, voordat tot planten overgegaan kan worden.

Informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kan contact opgenomen worden met de heer P. Peters, uitvoerder Beheer, tel. (0318) 68 06 76, bij geen gehoor 06-53366706, of bij uw buurtbeheerder.Ede, 17 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie