Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe huisvuilauto met robotarm in Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Nieuw! Huisvuilauto met robotarm. (17-1-01)

Een nieuw jaar.... een nieuw begin.
Onze gemeente wil de huisvuilinzameling zo efficiënt mogelijk laten verlopen. In dit kader is dan ook een huisvuilauto met een robotarm aangeschaft die geheel automatisch de rolemmer leegt. Deze huisvuilauto wordt ingezet in de buitengebieden (wijk 21 t/m 24). Eén man bedient deze auto.
Nu lijkt het zo dat bij iedere rolemmer zowel groen als grijs (GFT en restfractie) in één en dezelfde trechter wordt gestort. Het tegendeel is waar. In die trechter zit een draaiklep die door stickerherkenning het afval naar het goede compartiment dirigeert. Dus, voor alle duidelijkheid, de auto heeft twee compartimenten (laadvloeren) waarin de beide fracties apart worden ingezameld.
Na de vorstperiode zullen we voor alle duidelijkheid nog een sticker op het deksel van de rolemmer plakken waarop staat hoe u de rolemmer het beste bij de weg kan zetten. De folder die betrokkenen samen met de afvalkalender hebben ontvangen gaat ook op de nieuwe inzameling in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie