Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Rotterdam steunt Havenpool

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

College Rotterdam steunt Havenpool

Het College van Rotterdam heeft ingestemd met de ondersteuning van de arbeidspool Samenwerkende Havenbedrijven (SHB) met een achtergestelde lening van 10 miljoen gulden die wordt verstrekt door het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR).

Daarnaast gaat het GHR in onderhandeling met werkgevers- en werknemersorganisaties over de oprichting van een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de haven waaraan de gemeente ook een financiële bijdrage wil leveren.
De arbeidspool is van belang voor de haven gezien de pieken in de vraag naar arbeidskrachten in de overslag. Die piekgevoeligheid neemt toe en er is dan ook sprake van een toenemende behoefte aan flexibel en gekwalificeerd personeel.
Het O&O-fonds is een generiek fonds en maakt het mogelijk dat werknemers worden opgeleid en dat ze worden om-, her- en bijgeschoold worden voor veelgevraagde functies in de haven, logistiek en distributie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie