Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwijtschelding door aanvraag vier belastingen Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

Wie kwijtschelding krijgt, bespaart honderden guldens 17 januari 2001
Heeft u een inkomen op het niveau van de bijstand en weinig vermogen? Dan kunt u de druk wat van de ketel halen door kwijtschelding aan te vragen van vier belastingen:
1. Onroerende-zaakbelasting

2. Verontreinigingsheffing

3. Ingezetenenomslag

4. Hondenbelasting (gedeeltelijk)
De gemeente en de waterschappen werken samen op het gebied van kwijtschelding. Enkele dagen geleden heeft u van uw waterschap een kennisgeving gekregen. Daarin staan de bedragen die u aan veront-reinigingsheffing en ingezetenenomslag moet betalen. Over een paar weken krijgt u de gemeentelijke belastingaan-slag in de bus.
Let op! Van uw waterschap ontvangt u geen acceptgiro. Het Waterbedrijf Groningen int zowel de verontreinigingsheffing als de ingezetenenomslag via uw waternota. Als u kwijtschelding krijgt, ontvangt u de al betaalde belastingvoorschotten terug. U hoeft de gemeentelijke belastingaanslag niet af te wachten. Het is nu al mogelijk een verzoek om kwijt-schelding van onroerende-zaakbelasting en hondenbelasting te doen. Met hetzelfde formu-lier waarmee u om kwijtschelding van de verontreinigingshef-fing en ingezetenenomslag vraagt. Wie kwijtschelding krijgt, bespaart veel geld. Sterker nog: als u met succes kwijtschelding aanvraagt, krijgt u zelfs f 75,- toe van de gemeente. Dat is de zogenoemde Zalmsnip. Tot welk bedrag kan uw voor-deel oplopen?

+ Gezinshuishouden: ± f 500,-

+ Eenpersoonshuishouden: f 300,-
U kunt kwijtschelding aanvragen van vier belastingen door het invullen van slechts één formulier. Dat is verkrijgbaar bij: Gemeente Groningen
Dienst Informatie en Administratie
Afdeling Belastingen
Kreupelstraat 1
Telefoon: (050) 367 71 51
Zo'n formulier is ook verkrijgbaar bij:

+ Gemeentelijk Informatie Centrum, Kreupelstraat 1
+ Dienst SoZaWe, Eendrachtskade Zuidzijde 2
+ Wijkservicecentrum Hoogkerk, Hoendiep 208
+ Wijkservicecentrum Lewenborg, Kajuit 4 NB Deze mededeling geldt niet voor zelfstandig ondernemers met een minimuminkomen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie