Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bezoek deelnemers WorldConference internetcafe vrijwilligers

Datum nieuwsfeit: 17-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Stichting Keizorg
Zoek soortgelijke berichten
Stichting Keizorg


PERSBERICHT

Woensdag 17 januari bezoekt een aantal buitenlandse deelnemers van de WorldConference voor vrijwilligers (gehouden in Amsterdam) het internetcafé van Stichting Keizorg te Amersfoort. De deelnemers kunnen bij hun bezoek aan Stichting Keizorg kennis maken met de manier waarop ouderen gebruik maken van de digitale snelweg, en wegwijs zijn op internet. Dit kan door de inzet van enkele vrijwilligers die de bewoners begeleiden bij hun eerste stappen op de computer en het internet. Het internetcafé, gevestigd in Ouderenzorg De Lichtenberg, geeft bewoners soms letterlijk een hernieuwde toegang tot de wereld.

Stichting Keizorg heeft in de zomer van 2000 het internetcafé geopend in Ouderenzorg De Lichtenberg. Met hulp van enkele fondsen en sponsors werden de computers aangeschaft. Bij de opzet van het internetcafé is al direct ruime aandacht geweest voor vrijwilligers. Deze vrijwilligers leren de ouderen hoe ze kunnen surfen, e-mailen en de computer zowel voor plezier als voor nuttige bezigheden te gebruiken. De vrijwilligers zijn op vaste tijden aanwezig, vaak meer dan een dagdeel per week.

De deelnemers aan de WorldConference van de Verenigde Naties hebben op 17 januari een study-visit. Een van de plaatsen die ze kunnen bezoeken is Amersfoort. Ze worden door de burgemeester ontvangen en krijgen een excursie in de stad aangeboden met een lunch. In de middag is er een keuzeprogramma, waarbij men kan kiezen uit een 13-tal projecten in Amersfoort waar vrijwilligers op velerlei wijze bij betrokken zijn. Een van de projecten waar een bezoek wordt gebracht is het internetcafé van Ouderenzorg De Lichtenberg.

Mevrouw W. Goossen, manager Ouderenzorg De Lichtenberg, verwelkomt de deelnemers in Ouderenzorg De Lichtenberg. Eerst geeft ze een korte rondleiding door het gebouw, om zo een beeld te geven hoe ouderenzorg in Nederland er in de praktijk uit ziet. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan het internetcafé. Uitleg over de werkwijze van de vrijwilligers wordt gegeven door de heer T. (Ted) Heijblom, de coördinator van de internet-vrijwilligers bij Stichting Keizorg. Ook aanwezig is een zeer fanatiek gebruiker van het internet, de heer Q. van der Voort, bewoner van Ouderenzorg De Lichtenberg. Hij gebruikt internet onder meer voor e-mailen met zijn kleinkinderen en om stamboomonderzoek naar zijn familie te doen. Specifiek zal aandacht worden besteed aan de, wellicht niet zo voor de hand liggende, koppeling van ouderen met internet. Daarnaast zal mevrouw Goossen spreken over wat het de vrijwilliger oplevert, om als vrijwilliger te werken bij Stichting Keizorg.

Stichting Keizorg is de winnaar van de Amersfoortse Vrijwilligersprijs 2000. De jury gaf aan dat Stichting Keizorg door de grote zorg die zij besteed aan individuele vrijwilligers, de continuïteit waarborgt van het vrijwilligerswerk. Het beleid van Stichting Keizorg over vrijwilligers kreeg van de jury alle lof en werd geroemd om haar voorbeeldfunctie voor andere organisaties. Het geldbedrag van f 5.000,- dat verbonden is aan de prijs, zal worden besteed aan extra scholing voor de meer dan 300 vrijwilligers die bij Stichting Keizorg werken.

De belangstelling onder bewoners voor deelname aan het internetcafé is groot. In het begin kon men gewoon aanschuiven, inmiddels wordt met reserveringen gewerkt, om iedereen de kans te geven zijn mail te lezen en te kunnen surfen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie