Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Problematiek in de industriële research

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een oratie die in de tweede helft van januari plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Do 18-01-2001 Problematiek in de industriële research

15:45 uur Dr. J. de Wit (Natuurwetenschappen,
Wiskunde en Informatica)
Titel rede: Industriële research als paradox


Dr. Jan de Wit is bijzonder hoogleraar Researchstrategie en Management. In zijn inaugurele rede gaat hij in op de problematiek die de industriële research momenteel bedreigt. Ten eerste vindt er bij bedrijven een verschuiving plaats van fundamentele research naar toegepaste research. Hierdoor dreigt er een "gat" te ontstaan in de aansluiting tussen de wetenschap die aan de universiteiten wordt bedreven en het product ontwikkelingswerk, dat de bedrijven doen. Ten tweede dreigt er door de jaar in jaar uit dalende instroom van studenten in de faculteiten der wiskunde, natuurwetenschappen en informatica aan alle Nederlandse universiteiten een groot tekort aan geschoolde research mensen voor de industrie te ontstaan. In zijn oratie belicht dr. De Wit beide problemen en draagt hij voorstellen aan voor oplossingen.
Dr. Jan de Wit (Lochem) werd in 1997 Director Corporate Technology bij de concernstaf van Akzo Nobel. Hij is is lid van de technologiecommissie van VNO-NCW en richt zich op de overbrugging van de afstand tussen wetenschappelijk onderzoek en industriële research.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie