Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Subsidieregeling goederenvervoer over water op komst

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ernst & Young

Nieuwe Subsidieregeling goederenvervoer over water op komst

Er komt een nieuwe subsidieregeling voor stimulering van het goederenvervoer over water: de Subsidieregeling Bedrijfsgebonden Vaarwegaansluitingen (SBV). De regeling richt zich op subsidiëring van vaarwegaansluitingen die worden gebruikt voor goederenoverslag ten behoeve van één verlader.
Er is subsidie voor initiële of uitbreidingsinvesteringen in bedrijfsgebonden vaarwegaansluitingen. Deze moeten dan wel gericht zijn op de bevordering van een zogenaamde modal shift naar de binnenvaart. Ook is subsidie beschikbaar voor het reactiveren van in onbruik geraakte bedrijfsgebonden vaarwegaansluitingen. De subsidie kan worden verleend voor twee soorten investeringen. Infrastructurele investeringen en investeringen in de vast geïnstalleerde en mobiele uitrusting die nodig zijn voor de overslag van goederen van en naar de vaarweg. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de noodzakelijke projectkosten tot een maximum van 1,5 miljoen.

Vooruitlopend op inwerkingtreding van de SBV (naar verwachting in het eerste kwartaal van 2001), kunnen nu al subsidieaanvragen worden ingediend bij de Regionale Directie van het Directoraat-generaal Rijkswaterstaat van de regio waar het project wordt gerealiseerd. Omdat de Europese Commissie nog goedkeurig moet geven aan de regeling, worden aanvragen vooralsnog voorwaardelijk in behandeling genomen.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de Adviesgroep Subsidies van Ernst & Young via e-mail of telefonisch 010 407 22 56.

Nieuws

-Actualiteiten

-Archief

-Persberichten

Copyright © 2001 Ernst & Young
Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie