Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim 8300 mensen krijgen extra gehandicaptenzorg

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Ruim 8300 mensen krijgen extra gehandicaptenzorg

Donderdag 18 januari 2001, persbericht nummer 2

In de gehandicaptenzorg zijn vorig jaar in totaal 8307 mensen extra geholpen. De totale capaciteit in de gehandicaptenzorg is daardoor in één jaar met ruim tien procent gestegen van 78.405 naar 85.819. De extra zorg die vorig jaar is geleverd, is het resultaat van de extra wachtlijstmiddelen die het kabinet beschikbaar heeft gesteld. Dit heeft staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) donderdag bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

De capaciteitsuitbreiding is het grootst bij de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap. Daar zijn 6192 mensen extra geholpen in 2000. Bij mensen met een lichamelijk handicap betreft het extra zorg voor 421 mensen, in de sector zintuiglijk gehandicapten zijn 770 mensen extra geholpen. Verder zijn er nog 924 mensen extra aan zorg geholpen op grond van eerder gemaakte meerjarenafspraken.

In 2000 was ruim tachtig miljoen extra gemoeid met de aanpak van de wachtlijsten en ook voor de komende jaren is extra geld beschikbaar. Over de besteding hiervan bij de aanpak van de wachtlijsten zijn afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars en de aanbieders van zorg. Voorwaarde hierbij is dat het extra geld aantoonbaar leidt tot extra zorg (boter bij de vis). Ook het extra geld voor persoonsgebonden budget, waarmee mensen zelf zorg kunnen inkopen, wordt hierbij betrokken. Het afgelopen jaar zijn ruim tweeduizend extra persoonsgebonden budgetten in de gehandicaptenzorg toegekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie