Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pijplijnprojecten provincie Friesland geschrapt

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Friesland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

6 pijplijnprojecten geschrapt

Midden negentiger jaren ontstond er een hausse in de ontwikkeling van grootschalige recreatiebungalow complexen in Friesland. Kwantitatief leidden deze bouwactiviteiten tot voldoende capaciteit, kwalitatief was er echter reden tot bezorgdheid. Daarom heeft de provincie in 1996 haar beleid verscherpt en besloten om het ontwikkelen van grootschalige complexen met recreatiebungalows te ontmoedigen. In dit ontmoedigingsbeleid is een uitzondering gemaakt voor bijzondere projecten die op enigerlei wijze al in gang waren gezet, de zogenaamde pijplijnprojecten. Na een evaluatie van deze projecten eind 2000, is gebleken dat een aantal daarvan niet gerealiseerd of in gang gezet zijn. Dit is de reden om een 6-tal projecten de status aparte van pijplijn te ontnemen. Deze projecten komen daarmee vanaf nu te vallen onder de nu geldende aangescherpte regels.

Aangescherpt beleid
Gedeputeerde Staten hebben besloten 6 projecten, die niet in een goedgekeurd bestemmingsplan van de gemeente zijn opgenomen, de status van pijplijn te ontnemen. Het gaat hierbij om het Badpaviljoen Hindeloopen in de gemeente Nijefurd, 60 appartementen aan de Boerestreek en 75 appartementen aan het Aekingameer te Appelscha in de gemeente
Ooststellingwerf en 90 recreatiebungalows bij Nijbeets in de gemeente Opsterland. Voor de gemeente Weststellingwerf komen het voorgenomen Bronnenbad Noordwolde en de zandwinput Mildam te vervallen. Dit betekent dat deze plannen nu binnen het aangescherpte beleid komen te vallen. Deze gaan uit van maximaal 50 eenheden, alleen te plaatsten in of bij de recreatiekernen. Daarnaast moet er nadrukkelijk aandacht zijn voor stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteit. De betreffende gemeenten zijn over dit besluit geïnformeerd.

Nummer: 004
Datum: 18 januari 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie