Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Malmberg presenteert het nieuwe Collegenet

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht - donderdag 18 januari 2001

MALMBERG PRESENTEERT HET NIEUWE COLLEGENET

Malmberg Den Bosch, uitgever van onder meer leermethodes in het voortgezet onderwijs, is sinds kort ook actief op het Internet in de dienstverlening aan scholieren. Het Internet biedt vanwege eigenschappen als snelheid, actualiteit, interactiviteit en toegankelijkheid kansen om in te spelen op nieuwe vormen van leren. Elektronisch (zelfstandig) studeren gaat steeds meer een volwaardige plaats innemen naast het gebruik van studieboeken.

Vorig jaar kocht Malmberg de sites Collegenet en Internetcollege. De inhoud van beide drukbezochte sites heeft recent een kwaliteitsslag ondergaan. Nu ook de navigatiestructuur en de vormgeving zijn geprofessionaliseerd, worden Collegenet en Internetcollege geïntegreerd. Op 24 januari gaat het vernieuwde Collegenet online: de meest complete en drukst bezochte huiswerkhulpsite voor scholieren.

De redactie van Collegenet beschikt over een forse dosis kennis over en ervaring in het voortgezet onderwijs. Intensieve interactie met scholen, docenten en leerlingen, gecombineerd met actuele kennis over internettechnologie, leveren een prima basis voor een professionele huiswerkhulpsite.

Collegenet bevat een enorme hoeveelheid kwalitatief goede uittreksels van boeken, samenvattingen, literatuurinformatie, biografieën van schrijvers, hulp bij spreekbeurten en (profiel)werkstukken. Ook studietips ter voorbereiding op toetsen en schoolonderzoek, service bij het kiezen van vervolgopleidingen en dagelijks online huiswerkhulp maken deel uit van het dienstenpakket.

Speciaal voor leerlingen in het eindexamenjaar heeft Collegenet een aparte URL: www.examen.nl Deze doelgroepsite concentreert zich op activiteiten in de examenperiode en brengt oefenexamens, examenroosters, uitwerkingen, examen-chat en natuurlijk uitslagen.

De presentatie van het vernieuwde Collegenet aan de pers vindt plaats tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in De Jaarbeurs te Utrecht in stand 1.B.010 van Malmberg. Op woensdag 24 januari 2001, 16.15 uur. De presentatie wordt opgeluisterd door Ronald Giphart, schrijver van literatuur die veel gelezen wordt door scholieren. Giphart zal in een live-chat met scholieren en docenten discussiëren over de vraag of de beschikbaarheid van uittreksels op Internet het lezen van literatuur stimuleert of juist reden is om nooit meer een boek te lezen"

Het adres van Collegenet is www.collegenet.nl. Voor de pers is meer informatie beschikbaar in de vorm van tekst en bruikbare illustraties op de speciale URL voor de pers: www.collegenet.nl/pers

Voor meer informatie:
Josefien van Galen: 073 - 628 75 00 of (josefien.van.galen@malmberg.nl) Jan Willem Besteman: 073 - 628 75 03 of (jan.willem.besteman@malmberg.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie