Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Malmberg & Reclame.nl lanceren eerste veilige kindersite

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht - donderdag 18 januari 2001

MALMBERG & RECLAME.NL LANCEREN EERSTE ÉCHT VEILIGE KINDERSITE

Educatieve uitgever Malmberg uit Den Bosch en internet reclamebureau Reclame.NL uit Den Haag lanceren op 23 januari de eerste écht veilige Nederlandse kindersite: JoeJoe.

Malmberg is bekend als uitgever van onder meer leermethoden voor het basisonderwijs en jeugdbladen als Bobo, Okki, Taptoe en Hello You. Reclame.NL is een internet reclamebureau, gespecialiseerd in online belevingscommunicatie. Reclame.NL is bekend als maker van diverse merksites en (kinder)portals, waarvan er een in 1999 de Gouden Apenstaart won. JoeJoe richt zich, via basisscholen en ouders, op kinderen van 4 tot en met 12 jaar. JoeJoe is alleen toegankelijk via een betaald abonnement.

Om veilig te surfen wordt veelal gebruik gemaakt van internetfilters. Filters werken met trefwoorden en zijn daardoor nooit waterdicht. JoeJoe werkt niet met een filter, maar met een speciaal ontwikkelde browser die elke abonnee op cd-rom ontvangt. Met deze browser surfen kinderen binnen JoeJoe en via JoeJoe naar honderden andere sites. Deze links zijn door de redactie van JoeJoe alle gecontroleerd op inhoud en veilige doorklik-mogelijkheden. Daarmee hebben kinderen het gevoel onbeperkt te surfen en ouders de zekerheid dat het verantwoord gebeurt.

JoeJoe bevat een omvangrijke, rijk gevarieerde en leerzame inhoud, vervat in een cartoonachtige eigen vormgeving. JoeJoe belooft kinderen de leukste club op Internet te zijn en kinderen leveren zelf een belangrijke bijdrage aan de inhoud. Die is ontwikkeld in samenspraak met leerkrachten uit het basisonderwijs en afgestemd op het ontwikkelingsniveau van kinderen. Voor de 4- en 5-jarigen is er een apart gedeelte waarbij rekening is gehouden met het feit dat zij nog niet kunnen lezen en schrijven. Voor de 6- tot en met 12-jarigen is er aanbod op verschillende niveaus.

Abonnementen worden aangeboden vanaf 1 februari via basisscholen aan (ouders van) kinderen. Een jaarabonnement op JoeJoe kost f59,95. Een kennismaking-abonnement van 3 maanden kost f15,00.

De presentatie van JoeJoe aan de pers vindt plaats op dinsdag 23 januari tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in De Jaarbeurs te Utrecht om 16.15 uur in stand 1.B.010 van Malmberg. De lancering wordt opgeluisterd door de populaire TV-presentator Matthias Scholten, bekend van onder meer School TV Weekjournaal en DOT-comedy.

Kennismaken met JoeJoe kan door het vrij toegankelijke deel van JoeJoe te bezoeken op www.joejoe.nl Voor de pers is er speciale URL www.joejoe.nl/pers Daar treft u meer informatie en te downloaden illustraties aan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Malmberg: Josefien van Galen (073-6287500 of (josefien.van.galen@malmberg.nl)) Reclame.NL: Geert Rietbergen (070-3830081 of (geert@reclame.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie