Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unisys levert ES7000-servers met CMP-technologie

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Unisys levert zes ES7000-servers met revolutionaire CMP-technologie voor snelgroeiende beleggings-website Alex.nl

Amsterdam, 18 januari 2001 - Bank Labouchere heeft bij Unisys zes e-@ction Enterprise ES7000-servers besteld. De bank gaat de systemen inzetten voor haar snelgroeiende website Alex.nl voor on line beleggen en voor serverconsolidatie. Vorig jaar nam Bank Labouchere al twee ES7000-servers in gebruik, waarop zij 150 kleine servers consolideerde. De Unisys e-@action Enterprise Server ES7000 is een op Microsoft-, Intel- en Unisys-technologie gebaseerde bedrijfskritische server voor omgevingen waarin grote volumes aan transacties een rol spelen.

De nieuwe ES7000-servers bieden Bank Labouchere hoge transactiecapaciteit, hoge systeembeschikbaarheid en maximale beveiliging, eigenschappen die horen bij een e-commerce-activiteit als beleggen via het Internet. Tegelijkertijd bieden de Microsoft- en Intel-technologie, waarin de ES7000 voorziet, de bank de economische voordelen van een systeem dat taken kan uitvoeren die vergelijkbaar zijn met UNIX-systemen, maar die vele malen lager geprijsd is. De ES7000 biedt krachtige input/output-mogelijkheden die noodzakelijk zijn bij grote volumes gebruikerstransacties. Die mogelijkheden zijn een voorwaarde voor de uitbreiding van de dienstverlening van Alex.nl aan internationale klanten.

In december 2000 bereikte de verkoop van de ES7000-servers met 250 exemplaren een eerste mijlpaal. Unisys begon in maart 2000 met de distributie van deze op CMP-architectuur (Cellular Multi-Processing) gebaseerde servers.

Bank Labouchere is actief op de zakelijke markt en op de markt voor private banking en biedt diensten op het gebied van aandelenlease. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam en Londen en maakt deel uit van de Dexia Group. De bekende en bekroonde Website Alex.nl voorziet in on line beleggen op verschillende beurzen, waaronder de Euronext, andere Europese beurzen en de grote aandelenbeurzen in de Verenigde Staten.

Volgens Bart van der Vlis, Executive Director ICT bij Bank Labouchere, leidde de snelle groei in het zakelijk gebruik van het Internet en in de internationale dienstverlening tot een toenemende vraag naar on line beleggen en daardoor een sterke groei in servers. "De Unisys e@ction ES7000 biedt ons prima mogelijkheden voor groei en stelt het systeembeheer in staat om op een eenvoudiger manier een groot aantal oplossingen vanuit één centraal punt te beheren."
Bank Labouchere koos voor de ES7000 als platform voor Alex.nl na een evaluatie van de ES7000-technologie in 2000. De bank consolideerde toen 30 op Windows NT gebaseerde applicaties op twee ES7000-systemen met elk 32 processoren. Daarmee kwam een eind aan het complexe beheer van in totaal 150 kleine servers, die alle apart beheer vroegen. Het voordeel van consolidatie op de ES7000 is dat deze voorziet in het partitioneren van de server, waarbij 'servers binnen de server' gecreëerd kunnen worden, die verschillende taken kunnen uitvoeren. Met de order zijn tevens de inzet van technische consultants van Unisys gemoeid, evenals opslagoplossingen van EMC.

ES7000
De Unisys e-@action Enterprise Server ES7000 is een op Microsoft-, Intel- en Unisys-technologie gebaseerde bedrijfskritische server voor omgevingen waarin grote volumes aan transacties een rol spelen. De ES7000 maakt gebruik van de door Unisys ontwikkelde CMP-architectuur (Cellular MultiProcessing) en ondersteunt maximaal 32 Intel Pentium III Xeon-processoren. De processoren kunnen in de toekomst vervangen worden door Intel IA-64 Itanium-processoren. Dankzij de CMP-architectuur voorziet de ES7000 tegen een sterk concurrerende prijs in prestaties die vergelijkbaar zijn met UNIX-systemen.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van consultancy en ondersteunende oplossingen waarbij e-business-oplossingen een groot deel van het portfolio betreft. Met ruim 36.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen wereldwijd ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de Internet-economie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio aan e-@ction-oplossingen voor e-business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT-services, netwerkservices en merkonafhankelijk onderhoud en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: www.unisys.com of www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op www.unisys.com/investor.

Voor meer persinformatie of illustratiemateriaal:
Unisys Nederland NV
Erwin Zijlstra, Country Communications Manager
Telefoon: 020 - 5658 647
E-mail: (erwin.zijlstra@nl.unisys.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie