Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitgifte kavels Overgooi gemeente Almere start dit jaar

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Almere
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Almere

16-1-2001 Uitgifte kavels Overgooi start dit jaar

Nog dit jaar wordt gestart met de uitgifte van de eerste 170 kavels in de wijk Overgooi. Het gaat hier om kavels van 1700 tot 5000 m2 waarvoor bedragen moeten worden neergeteld van circa 8 ton tot ver in het miljoen. Nog deze maand wordt er een prijsvraag onder architecten uitgeschreven. De vier winnende ontwerpen worden in het eerste deel van de wijk gebouwd en dienen als referentiekader voor de gewenste kwaliteit van de in Almere-Overgooi te bouwen woningen.

Op 18 januari behandelt de commissie voor Financiën Ruimtelijke Ordening en Verkeer en Vervoer het voorontwerp bestemmingsplan. Zodra het advies van deze commissie is verwerkt komt het plan vier weken ter inzage te liggen. In deze periode kan schriftelijk worden gereageerd op de inhoud van het bestemmingsplan.

Eerste fase

Naar verwachting zal in het voorjaar van 2001 het verkavelingplan voor de eerste fase van Almere-Overgooi worden vastgesteld. In de eerste fase komen circa 170 particuliere bouwkavels, variërend in grootte van circa 1700 m2 tot circa 5000 m2. Deze kavels zijn gelegen in de zuidwesthoek van Almere-Overgooi. Dat gebied wordt omsloten door de Manegeweg, de Gooimeerdijk-oost, de Windhoekweg en de Meentweg. De grondprijzen zullen dit voorjaar aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Prijsvraag voorbeeldwoningen

Nog deze maand wordt er een prijsvraag georganiseerd. Architecten kunnen in samenwerking met een bouwbedrijf een woningontwerp indienen, die door een vakkundige jury zullen worden beoordeeld. Er worden vier prijzen beschikbaar gesteld, waarvan twee voor een moderne woning en twee voor een traditionele woning. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 juli 2001 in het Stadhuis van Almere (dag van de architectuur). Het is de bedoeling dat de bekroonde woningen in de eerste fase van Almere-Overgooi worden gebouwd. Deze woningen dienen als referentiekader voor de in Almere-Overgooi gewenste kwaliteit van de te bouwen woningen. Tevens zal er in juli een tentoonstelling worden georganiseerd voor de woningen die door de jury positief zijn beoordeeld. Van die woningontwerpen zal tevens een catalogus worden samengesteld.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie