Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over regelgeving voor hoogbouw

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 17 januari 2001

VRAGEN VAN HET LID KORTRAM (PVDA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

1. Herinnert u zich uw antwoorden op mijn schriftelijke vragen van 22 november 2000 waarin ik u - onder meer in verband met brandveiligheid - verzocht om specifieke regelgeving voor hoogbouw boven de 70m?

2. Kunt u met cijfers aangeven hoeveel hoogbouw boven de 70m in Nederland voorkomt en welke toekomstige hoogbouw- en superhoogbouwplannen er op dit moment bij gemeenten bestaan?

3. Bent u op de hoogte van de superhoogbouwplannen van de gemeente Rotterdam, zoals vastgelegd in haar nota "Actualisering hoogbouwbeleid"? (1)

4. Bent u ervan op de hoogte dat het in het Bouwbesluit gehanteerde principe 'gelijkwaardige brandveiligheid' in de praktijk leidt tot meerdere en tegenstrijdige interpretaties van wat een gelijkwaardig brandveiligheidniveau is?

5. Deelt u mijn mening dat de kwaliteit van rijksregelgeving zodanig moet zijn dat meerdere en tegenstrijdige interpretaties over wat een gelijkwaardig brandveiligheidniveau is niet mogelijk mag zijn?

6. Bent u bereid, gelet op de toename van hoogbouw en gelet op het feit van onvoldoende eenduidige regelgeving, op korte termijn een aanvulling op het Bouwbesluit voor te stellen die brandveiligheid, constructieve veiligheid en toegankelijkheid voor hoogbouw op afdoende wijze regelt?

7. Bent u nu wel bereid een helder antwoord te geven op vraag 3 zoals door mij gesteld op 22 november 2000? (2)

(1) Zie Rotterdam Dagblad, 15 december 2000

(2) Deze vraag luidde: 'Wordt bij het ontbreken van regels ter zake, de veiligheid van personen (in hoogbouw) en gebouwen voldoende gewaarborgd? Kunt u dit nader motiveren?'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie