Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eigen Huis wil gehalveerde overdrachtsbelasting

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging Eigen Huis

Halveer overdrachtsbelasting

De 'vereniging eigen huis' vindt dat de overdrachtsbelasting moet worden gehalveerd. De stijging van de huizenprijzen en de daardoor fors gestegen inkomsten van de overheid rechtvaardigen dit. De koopwoning wordt voor steeds meer mensen onbereikbaar. De vereniging heeft de staatssecretarissen van VROM en Financiën en de vaste Kamercommissie voor Financiën verzocht hier aandacht aan te schenken. De overheidsinkomsten uit overdrachtsbelasting zijn als gevolg van het toenemend aantal kooptransacties in de afgelopen zeven jaar gestegen met 213 procent van 1,5 miljard tot 4,7 miljard gulden. De hoge overdrachtsbelasting staat echter lijnrecht tegenover drie overheidsdoelstellingen: het ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie