Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schot gelost bij overval in Heesch

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 18-01-2001
Persbericht district Maasland

SCHOT GELOST BIJ OVERVAL

Woensdagavond is een autohandelaar in zijn zaak aan de Bosschebaan in Heesch door twee gemaskerde mannen overvallen. Een van de twee overvallers loste hierbij een schot richting de 46-jarige man. Er raakte niemand gewond, de twee overvallers namen snel de benen, zonder buit. De overval gebeurde tegen 21.30 uur, toen de eigenaar van het bedrijf thuis kwam. Bij het kantoorgedeelte kwam hij de twee - met bivakmutsen getooide - overvallers tegen, die hem met een vuurwapen naar binnen dwongen. Eenmaal binnen loste een van de overvallers een schot richting de man. Toen het alarm afging, namen de overvallers de benen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

AUTOINBREKERS BETRAPT

Vannacht heeft de politie op de Rossinistraat in Oss drie mannen aangehouden - na een tip van een oplettende beveiligingsbeamte - die verdacht worden van het plegen van meerdere autoinbraken in die straat. Later bleek dat op het terrein van een autodealer in 24 (!) auto(s was ingebroken. Ook bij een ander autobedrijf aan de Palestrinastraat was ingebroken in een auto. Tevens werd hier in een vrachtauto ingebroken. Het drietal uit Oss, 21, 17 en 24 jaar oud, is ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld.

INBRAAK BEDRIJF

In een drogisterij aan de Kerkstraat in Nuland is vannacht ingebroken. Toen de politie ter plaatse kwam, was de inbreker nog in de zaak. Hij had met een steen een ruit van de voordeur vernield. De man had snoepgoed en rookwaren in zijn rugzak gedaan, toen hij werd betrapt. De inbreker, een 27-jarige thuisloze man uit Apeldoorn, werd ingesloten.

BRANDSTICHTING

In een schuurtje van een huis aan de Vilderdijk in Oss is woensdagavond brand gesticht. Omstreeks 21.00 uur zag de bewoonster dat er vlammen uit het dak kwamen. Ze kon zelf het vuur blussen, de brandweer kwam ook nog ter plaatse. Deze vermoedt dat vuurwerk de oorzaak van de brand is. Het schuurtje raakte ernstig beschadigd.

DIEFSTAL AUTO

Vanaf de parkeerplaats van het golfslagbad aan de Euterpelaan in Oss is woensdagavond een rode Seat Cordoba met het kenteken TD-NV-09 weggenomen. Aan de Heesterseweg in Geffen is vannacht een vannacht in Geffen gestolen Subaru Impreza aangetroffen.

HENNEPKWEKERIJ

In een huis aan de Goudplevier in Oss is op zolder en in een achterkamer vanochtend een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Er was net geoogst, er waren nog slechts enkele plantjes aanwezig, een stuk of 500 lege potten waren er nog wel te zien. De energiemaatschappij is ook ter plaatse geweest om de stroomvoorziening weer in de oude staat te herstellen, want er werd illegaal stroom afgenomen. De bewoner, een 34-jarige Ossenaar, is aangehouden en overgebracht naar het bureau.

SNELHEIDSCONTROLES

Op de Osseweg in Berghem zijn vanochtend 401 automobilisten gecontroleerd op snelheid, 81 reden te hard, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u, terwijl 50 is toegestaan. Op de Berghemseweg onder Koolwijk zijn vanochtend 83 passanten gecontroleerd, 1 reed te hard met 101 km/u, terwijl 80 is toegestaan. Op de Zevenbergseweg te Berghem zijn vanmiddag 231 passanten gecontroleerd, 57 reden te hard, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, terwijl 50 is toegestaan. Op de Lithoijnsedijk te Llithoijen zijn vanmiddag 23 van 362 passerende voertugen bekeurd, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u, terwijl 80 is toegestaan. Op de Dorpenweg te Ravenstein zijn vandaag 45 van de 567 voertuigen geverbaliseerd, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl 50 is toegestaan. Op de Beatrixweg in Oijen zijn vanochtend 234 voertuigen gecontroleerd, geen van de voertuigen reed te hard!

FIETSEN GESTOLEN

Woensdagavond zijn er bij het sportpark aan het Binnenveld te Vorstenbosch vier fietsen gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie