Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging 4e bijeenkomst Borsatlas bedrijfsleven Borsele

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Borsele

Uitnodiging 4e bijeenkomst Borsatlas voor het bedrijfsleven en overheden op 18 januari

In een serie van zes bijeenkomsten worden verschillende groepen uit de samenleving uitgenodigd om met het gemeentebestuur van gedachten te wisselen over hoe Borsele eruit moet gaan zien in de toekomst. Inmiddels heeft de raad gesproken met vertegenwoordigers van de bouwwereld, de groene organisaties en de landbouw. Dit heeft al heel wat constructieve ideeën opgeleverd.

18 januari 2001 is het de beurt aan het bedrijfsleven in Borsele. Ook vertegenwoordigers van o.a. buurgemeenten en provincie en andere belangstellenden zijn dan welkom. Gedeputeerde J.G. van Zwieten en dr. ir. R.J. van Renterghem, directeur van de KvK, houden een inleiding op de thema's `Borsatlas in het licht van andere overheden' resp. `in het licht van de economie'.

Waarom een Borsatlas?
Gemeente Kapelle Gemeente Goes Gemeente Borsele

In februari 2000 is de regiovisie voor de stedelijke ontwikkelingszone Goes verschenen. Hierin worden beleidsvoornemens voor de ruimtelijke ontwikkeling van Midden-Zeeland rond Goes voor de komende 10 tot 20 jaar geformuleerd. De Borsatlas gaat daar in onze gemeente verder waar de regiovisie stopt. Het is een verkennende visie. Het doel is om aan de hand van deze visie te communiceren over de ruimtelijke toekomst van de gemeente met alle betrokkenen. Het gemeentebestuur neemt royaal de tijd voor deze kennisuitwisseling en debat, om een afgewogen en evenwichtige besluitvorming over de toekomstvisie voor Borsele te waarborgen.

Ontwikkelingen in Borsele; gemeentegrensoverschrijdend Westerscheldetunnel De Westerscheldetunnel, een containerterminal in het Sloegebied, ontwikkelingen van bedrijventerrein Sloepoort en (mogelijke) grootschalige glastuinbouw en andere ontwikkelingen in de landbouw en recreatie hebben effect op de ruimte, economie, verkeer, voorzieningenniveau enz. in Borsele. Omdat deze ontwikkelingen gevolgen hebben die de gemeentegrens overschrijden, is het studiegebied in de Borsatlas groter dan alleen de gemeente Borsele. Het wordt begrensd door het Veerse Meer, de Oosterschelde, het Kanaal door Zuid-Beveland, de Westerschelde en het Kanaal door Walcheren.

Aandachtsgebieden in de Borsatlas
De visie in de Borsatlas is ontwikkeld en opgesteld vanuit zogenaamde ruimtelijke dragers. Op basis daarvan is een aantal aandachtsgebieden genoemd dat van belang is voor het toekomstbeeld van Borsele, die nu verder uitgewerkt moeten worden. Het gaat o.a. om:


* industriële en andere grootschalige ontwikkelingen in het westen van onze gemeente;

* landschappelijke en recreatieve/agrarische ontwikkelingen in het midden- en oostelijk gedeelte;

* mogelijkheid van een steden/dorpenband met bedrijfslocaties van Goes naar `s-Heerenhoek.

Verdere belangrijke data:
15 februari: bijeenkomst voor dorpsraden en burgers 22 maart: afsluiting van de serie met een algemene informatie-bijeenkomst en eerste evaluatie en inventarisatie van de vorige bijeenkomsten voor de raad.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur in het gemeentehuis te Heinkenszand.

Meer informatie
Via de Borselse Bode houden we u op de hoogte van alle discussiebijeenkomsten die over de Borsatlas plaats zullen vinden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Huijsman of Jack Koolen van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer (0113) 238383.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie