Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ambassadrice VS bezoekt provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
15 januari 2001

Ambassadrice VS bezoekt provincie Utrecht

Cynthia P. Schneider, ambassadrice voor de Verenigde Staten van Amerika in Nederland, brengt op 18 januari aanstaande een werkbezoek aan de provincie Utrecht. Op het programma staat onder meer een ontmoeting met de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, mr. B. Staal en de gedeputeerde voor Economische Zaken, R. Robbertsen.
Mevrouw Schneider is sinds september 1998 ambassadrice in Nederland. Zij doceerde sinds 1984 als professor in de kunstgeschiedenis aan Georgetown University in Washington DC. Ze publiceerde meerdere boeken en artikelen over Nederlandse kunst in de Gouden Eeuw, met een bijzondere aandacht voor de landschapschilderijen van Rembrandt. Eén van de gespreksonderwerpen tijdens de ontvangst bij de provincie is de betekenis van de Amerikaanse bedrijven voor de regionale Utrechtse economie. Ondernemingen uit de Verenigde Staten drukken een onmiskenbaar stempel op het Utrechtse bedrijfsleven, met name in de IT-sector.

Op het programma staan onder andere een bezoek van de Amerikaanse delegatie aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne in Bilthoven. Dit bezoek staat op het programma als illustratie van het kennispotentieel dat de provincie Utrecht in huis heeft. Na de lunch vertrekt het gezelschap voor een bezoek aan de gemeente Bunschoten-Spakenburg. Daar wordt een bezoek gebracht aan het visserijmuseum 't Vurhuus, de oude Botterwerf en de Roode Loods. Mevrouw Schneider zal tijdens haar bezoek aan Bunschoten worden begeleid door de commissaris van de Koningin en de burgemeester van gemeente, de heer Groen.

Voor nadere informatie: Mireille van Kempen, 030 - 258 2333 of mireille.van.kempen@provincie-utrecht.nl

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie