Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-01-2001

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 18-01-2001 Persberichten district Maastricht
Donderdag, 18 januari 2001 (H.P. 15.17uur)

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Tegen een 35 jarige inwoner van Maastricht is woensdag 17 januari 2001 proces-verbaal opgemaakt na het plegen van een winkeldiefstal. De inwoner van Maastricht werd woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur in een grootwinkelbedrijf gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel zag de winkeldief een beurs wegnemen en deze niet betalen. Toen hij de winkel wilde gaan verlaten werd hij ter verantwoording geroepen. De winkeldief bleek drie beurzen in zijn bezit te hebben met een waarde van ruim fl. 100,- alle drie ontvreemd in het grootwinkelbedrijf. Ook had hij een nagelknipper en een flesje eau de toilet in zijn bezit. Deze bleken bij een drogisterij ontvreemd te zijn. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van snelrecht zal de winkeldief zich op korte termijn bij justitie moeten verantwoorden.

Maastricht, meisje door ijs gezakt.
Op het Bolivardomein is woensdagavond kort voor 18.00 uur een 12 jarige meisje door het ijs van de vijver gezakt. Het meisje lukte het op eigen kracht uit de bevroren vijver te klimmen en een eilandje in de vijver te bereiken. Niemand echter had het ongeluk bemerkte maar ook niet dat zij op het eiland stond in natte kleding en in de vrieskou. Na een uur werd zij echter opgemerkt. De brandweer haalde het meisje van het eilandje af. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar een lichte mate van onderkoeling werd vastgesteld. Met enkele goede adviezen om er weer snel boven op te komen kon zijn huiswaarts

Maastricht verkeerscontroles:
In het kader van de actie Veilig op de fiets werd woensdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur in de Wijcker Brugstraat te Maastricht een verkeerscontrole gehouden waarbij 40 fietsen en vijf bromfietsen aan een controle werden onderworpen. 32 bestuurders kregen van de politie een voorwaardelijke beschikking uitgereikt omdat hun vervoermiddel niet in orde bleek te zijn. Het betrof de gebreken: 30 maal voor het niet voeren van kop en achterlicht 18 maal voor het niet aanwezig hebben van een bel 7 maal geen trapreflectie,
6 maal geen wielreflectie,
4 maal geen achter reflector
en eenmaal het rijde zonder remmen.
Alle bestuurders krijgen een wek de tijd om de gebreken te laren repareren en de reparatie in die week ook aan de politie te laten zien. Bij het goed bevinden van herstellingen wordt de voorwaardelijke beschikking te niet gedaan.

Op de Spoorweglaan in Maastricht vond woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur een verkeerscontrole plaats waarbij 38 brom- en snorfietsen werden gecontroleerd. Negentien bestuurders van deze voertuigen kregen een proces-verbaal uitgereikt.
Proces-verbaal werd opgemaakt wegen de navolgende gebreken: 6 maal voor een te hoge constructiesnelheid (het gevolg daarvan is te hard rijden)
3 maal rijden zonder gele plaat
2 maal voor het rijden met een oranje plaat terwijl dit een gele plaat moet zijn (ontduiking van de draagplicht van de helm)
1 maal voor het niet dragen van een helm

2 maal wegen het niet kunnen tonenvan een bromfeistcertificaat, de andere gebreken bleken allemaal van rijtechnishe aard te zijn, bv een kale band of geen deugdelijke rem.

Maastricht, straatroof:
Een 16 jarige pizzabezorger woonachtig in Maastricht is woensdagavond 17 januari 2001 op het Volksplein te Maastricht beroofd van zijn bromfiets, jas en zijn beurs.
De pizzabezorger moest woensdagavond omstreeks 21.30 uur een bestelling bezorgen op het Volksplein te Maastricht. Toen hij bij het betreffende adres aankwam en van zijn bromfiets afstapte werd hij van achteren vastgegrepen en kreeg hij een mes op zijn keel gezet. De pizzabezorger werd met een mes bedreigd waarbij hij zijn beurs met daarin ongeveer fl. 400,- moest afgeven. Ook moest hij zijn jas afgeven en gingen de twee overvallers er met de bromfiets van de eigenaar van de pizzeria er vandoor. Het slachtoffer heeft van de beroving aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraak:
In een woning aan de Champs Eliseesweg in Maastricht heeft woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur een inbraak plaatsgevonden. De inbreker kon de woning binnengeraken door een kelderluik te forceren. In de woning werd een behoorlijke ravage aangericht. Ontvreemd werden een geldbedrag van enkele honderden gulden en enkele sieraden. De inbreker werd hoogstwaarschijnlijk gestoord door een langsrijdende brandweerauto die zwaailicht en sirene voerde. Het geluid van de naderende brandweer deed de inbreker overhaast vertrekken. Daarbij vernielde hij een achterruit die in zijn geheel uit de muur werd getrokken. De bewoonster heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, gladheid:
Ondanks de tijdige waarschuwingen van de weermannen eerder deze week voor winterse neerslag op donderdag 18 januari 2001 werd het verkeer in de ochtendspits toch nog verrast door de gladheid. Het dunne laagje sneeuw zorgde ervoor dat er in de gehele politieregio Limburg-Zuid ruim 110 aanrijdingen met blikschade plaatsvonden. De helft ervan werd door de politie afgehandeld terwijl de andere helft geadviseerd werd om gelet op de geringe schade deze zelf af te handelen. In vijf gevallen werden er mensen gewond door de aanrijdingen. Deze vonden plaats in Heerlen, Hoensbroek, Born en Beek. De ochtendspits was extra druk en duurde ook langer dan normaal. Mogelijk hebben meer mensen gebruik gemaakt van de auto en maakten zij vanwege de gladheid geen gebruik van de fiets of ander vervoer. Na 10 uur vonden er vrijwel geen aanrijdingen meer plaats.

Maastricht, oproep getuigen:
De politie in het district Maastricht is op zoek naar getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur op de Bosscherweg te Maastricht een verkeersongeval hebben zien plaatsvinden. Bij het verkeersongeval werden meerdere personen gewond. Een van de inzittenden moest zelfs door de brandweer uit de auto worden bevrijd omdat deze bekneld zat.
De aanrijding ontstond omdat een over de Bosscherweg rijdende auto moest uitwijken voor een plotseling de weg oprijdende rode Alfa Romeo. De auto moest uitwijken om een aanrijding met de Alfa Romeo te voorkomen, maar botste op het linker weggedeelte tegen een tegenligger. De in deze laatste auto zittende vier personen werden allen gewond en moesten door ambulance naar het AZM worden overgebracht. De vijfde gewonde zat in de auto die moest uitwijken. De bestuurder van de Alfa Romeo reed na het verkeersongeval weg van de ongevalsplek echter getuigen noteerden het kenteken van de auto. Na een zoektocht werd de auto op het Friezenplein aangetroffen met daarin een 23 jarige inwoner van Geleen. Deze man werd aangehouden. Hij ontkent echter het verkeersongeval op de Bosscherweg veroorzaakt te hebben.
Kort na het verkeersongeval werd mogelijk dezelfde Alfa Romeo op een aantal plaatsen in Maastricht gezien waarbij de auto rare kapriolen uithaalde. Er werd zelfs gezien dat een van de banden stuk was en er gereden werd op een velg waardoor en een vonkenregen onder de auto vandaan kwam.
De politie verzoekt getuigen, die in de nacht van zaterdag op zondag de rode Alfa Romeo hebben zien rijden nadat het verkeersongeval plaatsvond dus na 02.00 uur of zelfs mogelijk gezien hebben dat een of meerdere personen een wiel van een rode Alfa Romeo stonden te wisselen, zich te melden bij de politie te Maastricht. telefoon 043-4001105.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie