Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Douches sporcentrum Zoetermeer weer vrijgegeven voor gebruik

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

De Driesprong legionellavrij

De douche-installaties van de sportzaal en van het gymnastieklokaal van het sportcentrum De Driesprong (Van Stolberglaan 1) is zojuist weer vrijgegeven voor gebruik. Nadat bij een maandelijkse controle van alle gemeentelijke sportaccommodaties legionella was geconstateerd, zijn de doucheruimten op 4 januari direct gesloten.

Vervolgens heeft een onafhankelijk laboratorium nieuwe metingen verricht en hierover advies uitgebracht. Op basis hiervan heeft de gemeente diverse maatregelen genomen om de bacterie te bestrijden en in de toekomst te voorkomen. Zo is onder meer de gehele warmwaterleiding aangepast en eerst met chloor en daarna met water van 70 §C doorgespoeld. Na een laatste controle bleek er geen legionellabacterie meer aanwezig te zijn. Daarom zijn de betreffende doucheruimten weer opengesteld.

Hebben mensen desondanks nog vragen dan kunnen zij bellen naar de GGD West-Holland, tel. 079-343 0830. Deze informatielijn is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

De mededeling dat de douche-installatie weer gebruikt mag worden is in de Driesprong opgehangen. Daarnaast is het personeel mondeling geïnformeerd en hebben de vaste gebruikers van de Driesprong een brief ontvangen.Gemeente Zoetermeer © January 2001

Last update: 18 January 2001 (15:52)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie