Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Luitenant-Kolonel Wiersma benoemd tot adjudant van Koningin

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

02/01/01 Luitenant-kolonel Wiersma benoemd tot adjudant van H.M. de Koningin

Bij Koninklijk Besluit van 14 december 2000 is Luitenant-kolonel der Koninklijke Marechaussee W.J.M. Wiersma-Bernaert met ingang van 2 januari 2001 benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin.

Zij volgt Luitenant-kolonel van de Verbindingsdienst Mr. N. RuijgrokGillebaard op, die met ingang van 5 februari 2001 eervol wordt ontheven van deze functie en per gelijke datum wordt benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin.

Luitenant-kolonel Wiersma-Bernaert werd in 1958 in Utrecht geboren en trad na het behalen van het VWO-diploma, als officier in dienst van de Militaire Vrouwenafdeling. Zij werd tewerkgesteld bij de Verbindingsdienst.

Na het volgen van diverse vaktechnische opleidingen werd zij in 1980 als een van de eerste vrouwen geplaatst in de functie van pelotonscommandant bij het 1 NL Legerkorps. Vanaf augustus 1984 was zij werkzaam als Hoofd Personeelszaken/Commandant Staf bij één van de Verbindingsbataljons van het Legerkorps.

In 1986 volgde zij de Omscholingscursus Officieren Koninklijke Marechaussee waarna zij, als officier toegevoegd, werd geplaatst bij de School Opleiding Beroepsmarechaussee te Apeldoorn.

Na het vervullen van diverse functies binnen het Wapen van de Koninklijke Marechaussee, was zij tot voor kort tewerkgesteld binnen het managementteam van het District Koninklijke Marechaussee Schiphol als Hoofd van de Dienst Centrale Ondersteuning. Als zodanig was zij verantwoordelijk voor het functioneren van alle stafsecties, de School van het District Schiphol, de Centrale Meldkamer en de arrestanten- en passantenwacht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie