Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VluchtelingenWerk Enschede helpt slachtoffers vuurwerkramp

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Enschede helpt slachtoffers vuurwerkramp

18 januari 2001

VluchtelingenWerk Enschede biedt vluchtelingen, die vorig jaar april slachtoffer zijn geworden van de vuurwerkramp, persoonlijke ondersteuning aan.

Veel vluchtelingen
VluchtelingenWerk Enschede kreeg al eerder signalen dat verschillende gedupeerden zich niet goed geholpen voelden. Volgens projectmedewerker Erwin Karst, die sinds half december bij VluchtelingenWerk Enschede is aangesteld, gaat het om een groep van 150 tot 175 mensen. Karst: "Het was een oude buurt met lage huren, daarom woonden hier relatief veel vluchtelingen.'

Gebrek aan informatie
De projectmedewerker gaat eerst inventariseren tegen welke problemen de vluchtelingen oplopen. De eerste indruk is dat er wel genoeg hulp wordt aangeboden, maar deze specifieke groep slachtoffers de hulpverlening onvoldoende weet te vinden. Karst: 'Alleen schriftelijke informatie over de hulpverlening is niet voldoende. Vluchtelingen zijn niet zo gericht op schriftelijke communicatie, de klassieke manier om Nederlanders te informeren. Daarbij komt dat de meeste informatie in het Nederlands is opgesteld. De vluchtelingen hebben hierdoor het gevoel dat er teveel aan hun eigen initiatief wordt overgelaten.'

Huisbezoek
Het project heeft een looptijd van één jaar. Erwin Karst gaat eerst bij de vluchtelingen op huisbezoek. Op deze wijze hoopt hij een goed beeld te krijgen welke hulp de slachtoffers nodig hebben. Daarna begeleid hij ze intensief naar de juiste hulpverleners en blijft ze volgen, om zeker te weten dat de aangeboden hulp ook de juiste is. Bovendien houdt hij iedere vrijdagochtend spreekuur. Het project wordt gefinancierd door de serviceclub 'De Ronde Tafel'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie