Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KUN benoemt Mulder tot hoogleraar Structurele Patientenzorg

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten

Katholieke Universiteit Nijmegen

Bron: Afdeling Communicatie, tel. (024) 361 22 30 Aanmaakdatum: 17 januari 2001


PROF. DR. P.H.M. DE MULDER BENOEMD TOT HOOGLERAAR STRUCTURELE PATIENTENZORG AAN DE KU NIJMEGEN

Met ingang van 1 september 2000 is prof. dr. P.H.M. De Mulder benoemd tot hoogleraar structurele Patiëntenzorg bij de faculteit der Medische Wetenschappen, afdeling Medische Oncologie. Hij volgt prof. dr. D.J. Th. Wagener op.

Curriculum
Prof. dr. De Mulder (Heerlen, 1949) studeerde van 1967 tot 1975 Medicijnen aan de KU Nijmegen. Van 1976 tot 1983 volgde een specialisatie tot internist. In 1979 werd hij onderzoeks-assistent bij de afdeling Hematologie. In 1983 promoveerde hij op het onderwerp Monocyten bij de ziekte van Hodgkin (Monocyte function in Hodgkin's disease) en maligne histiocytaire lymfomen. Sinds 1983 is hij staflid van de afdeling Medische Oncologie en vanaf 1984 als waarnemend hoofd. In 1996 volgde zijn benoeming tot hoogleraar.

Prof. De Mulder heeft zich toegelegd op een aantal vormen van kanker en onderzoeksthema's. Zo ontwikkelde hij specifieke expertise op het gebied van de urogenitale tumoren zoals blaas-, teelbal- en nierkanker en van de hoofd-/hals tumoren. Hij was mede-oprichter van de Werkgroep Immunotherapie Nederland Oncologie en heeft jarenlang geparticipeerd in het bestuur van de Nederlandse werkgroep voor hoofd/hals tumoren. Internationaal was hij gedurende 6 jaar voorzitter van het Quality Assurance Committee van de European Organisation on Research and Treatment of Cancer (EORTC) en is lid van de board van deze organisatie. Hij is vice-voorzitter van de Biotherapeutic Development Group van de EORTC.

De Mulder is voorzitter van het dagelijks bestuur van het Academisch Oncologisch Centrum Nijmegen en programmaleider van het project voor de palliatieve zorg. Daarnaast is hij lid van de werkgroep Kwaliteitsbewaking van het adviserende comité voor Kankerpreventie van de Europese Unie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie