Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkenningsfase stadsvisieproces Nijmegen afgesloten

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Verkenningsfase stadsvisieproces afgesloten met Koersbericht

De verkenningsfase van het stadsvisieproces is afgesloten. De belangrijkste uitkomsten van het proces zijn vastgelegd in het Koersbericht. De politieke discussie over de toekomst van de stad kan nu beginnen.

In het afgelopen jaar hebben burgers, sleutelfiguren en raadsleden meegedacht over de toekomst van onze stad. Onder het motto "Bemoei je met je eigen zaken" stuurden burgers een kaartje met onderwerpen in, beantwoordden sleutelfiguren gerichte vragen in een interview en hebben burgers en sleutelfiguren meegedaan aan de stadsdebatten. Raadsleden bespraken tijdens informele bijeenkomsten de informatie die in deze verkenningen verzameld is.

Al deze activiteiten behoorden tot de zogenaamde verkenningsfase van het Stadsvisieproces. Deze verkenningsfase is nu afgesloten met het Koersbericht. In dit bericht zijn de gehoorde ideeën en opvattingen vertaald in een wensbeeld over de stad in 2015. Natuurlijk kan het Koersbericht niet alle individuele meningen of oplossingen beschrijven. Gezocht is naar het gemeenschappelijke element, de hoofdlijnen waarin al die opvattingen samenkomen. Het Koersbericht is binnenkort ook te vinden op deze website onder het kopje stadsdebat.

Het in het Koersbericht geschetste beeld is nog niet de stadsvisie. Het dient wel als basis voor de politieke discussie. Het resultaat hiervan wordt in de loop van februari in de vorm van een raadsvoorstel opnieuw aan de stad voorgelegd. De reacties worden teruggelegd bij de gemeenteraad die in een speciale raadsvergadering op 4 april een besluit zal nemen.

Het Koersbericht is voor belangstellenden gratis af te halen in het Open Huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie