Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting De Regenboog in Vianen opgericht

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Vliegenthart opent particulier huisvestingsinitiatief voor gehandicapten

Donderdag 18 januari 2001, persbericht nummer 3

Vandaag heeft Staatssecretaris Margo Vliegenthart van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Vianen een huisvestingsinitiatief voor verstandelijk gehandicapten geopend, waarvoor ouders het initiatief hebben genomen.

Een aantal ouders heeft de stichting De Regenboog opgericht. Zij huren woningen van de woningbouwvereniging Volksbelang. De bewoners betalen zelf, met huursubsidie, de huur. De benodigde zorg kan worden betaald uit de 10 persoonsgebonden budgetten, die de verstandelijk gehandicapten hebben.

Bij de opening van het complex roemde de staatssecretaris de creativiteit van de initiatiefnemers. Ze vindt De Regenboog een voorbeeld voor anderen in vergelijkbare omstandigheden. Het systeem van het persoonsgebonden budget geeft mensen die extra zorg nodig hebben een welkome extra keuzemogelijkheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie