Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onzindelijke uitsplitsing Koninklijk Muziekconservatorium

Datum nieuwsfeit: 18-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Volksunie

Onzindelijke uitsplitsing Koninklijk Muziekconservatorium (18/01/01)

De federale ministerraad besliste eind december 2000 eenzijdig de eigendom van het Koninklijk Muziekconservatorium Brussel over te hevelen naar de gemeenschappen. Dit liet de heer Dirk De Cock, Vlaams volksvertegenwoordiger (VU&ID) met een zeker gevoel van argwaan achter. Hij stelde hierover een aantal vragen aan mevrouw Vanderpoorten, Vlaams minister van Onderwijs. Haar antwoord bevestigde zijn argwaan. De overdracht zou betekenen dat de Erasmushogeschool mede-eigenaar wordt van het Koninklijk Conservatorium, met uitzondering van de bibliotheek. Die blijft, hoe onlogisch het ook moge klinken, federale materie en wordt aangehecht aan de Koninklijke Bibliotheek. Bovendien zijn de gebouwen van het Muziekconservatorium dringend aan renovatie toe. Het betekent concreet dat de Erasmushogeschool met infrastructuurkosten van honderden miljoenen franken opgezadeld zal zitten. Alleen al de renovatie van de concertzaal, waarin de Belgische Koningin Elizabethwedstrijden plaatsvinden, wordt geraamd op 200 miljoen frank. Die hoge kosten zouden in de toekomst de dynamiek van de Erasmushogeschool te veel kunnen hypothekeren.

Vermits de Vlaamse Minister van Onderwijs niet betrokken werd in deze federale regeringsbeslissing, en vermits wij steeds voorstander zijn van een overdracht van het geheel, en dus tegen een uitsplitsing zijn tussen het federale niveau en de gemeenschappen, verzetten wij ons heftig tegen deze beslissing.

We zullen er nauwgezet op toezien, aldus minister Vanderpoorten, dat de Vlaamse regering krachtig protesteert en de nodige stappen onderneemt om deze federale regeringsbeslissing teniet te doen !!

Auteur:
VU&ID-fractie Vlaams parlement
Dirk De Cock, Vlaams volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Peter Buysrogge
Telefoon: 02/552.93.14
Fax: 02/552.93.63
E-post: (Peter.Buyssrogge@vlaamsparlement.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie